Tur til Brynshøj Put and Take

Efter at have læst meget godt om Brynshøj Put and Take, fik Grumphy mig overtalt til at tage en tur til søen.
Søen ligger ved Vig hvilket er godt 1 timer og 15 minutter fra mig, og da jeg også havde lovet at hente Grumpy, hvilket er 25 minutter fra mig, ja så skulle jeg meget tidligt op for at være tidligt ved søen.
Vækkeuret var sat til kl. 4.10, og det betød at vi var fremme ved søen kl. 6.30.

Allerede fra morgenstunden viste vejret sig fra sin dårlige side, og det blev ikke bedre før godt en time før vi skulle hjem.
Det startede med regn som gik over i slud, og med den vind som skiftede tempo og retning mange gange gennem dagen.

Pga. vejret valgte vi fra morgenstunden at prøve alt andet end powerbait, da det er noget møg at arbejde med i regnvejr.
Jeg fik hurtigt rigget min lille spinnestang til med en fin sort/gul 5g. gennemløber.
Jeg havde allerede udvalgt mig spottet, så det var bare at kaste ud.
Jeg kastede ud mellem bredden og en lille ø, for at fiske i “strømmen”. Efter godt ti omgange på hjulet var der bud efter min gennemløber, et kontant hug, og en hidsig fight som kun blev bedre på min lille 7″ spinnestang.
Da jeg kaldte på Grumpy for at bede ham styre nettet, troede han ikke på at jeg i første kast havde fisk, selv havde han slet ikke rigget færdigt. Men fisk var der, og efter lidt tid kom der en fin 1 kilos ørred i nettet.
Med 2 minutters fiskeri så var dagen godt startet, og forventninger til resten af vores syv timers fisketid var bestemt høje.
Jeg fiskede videre i et stykke tid samme sted, men måtte på et tidspunkt sige farvel til min gennemløber som satte sig i nogle siv. Jeg prøvede derfor andre farver samt spinner mm. dog uden noget held, hvilket efter noget tid fik mig til at søge andet steds.
Alt i mens regnen piskede ned prøvede vi alt hvad vi havde i boksen af spinner, gennemløber, flue og microblink, dog uden yderligere held.
Da regnen efter 5-6 timer lagde sig gik vi derfor over til powerbait, selv var jeg ved at være godt mør af træthed, kulde, og vand, og valgte derfor at bundmede.
Efter et stykke tid uden held valgte jeg at flytte mit bundmede til et sted længere ude i søen, hvilket var en godt beslutning.
Jeg mærkede at loddet ramte bunden, og nåede kun lige at sætte stangen fra mig før den dykkede godt.
Den dykkede lidt efter igen, og jeg valgte derfor at spinne ind og se om fisken var på. I første omgang var det svært at mærke da fisken var svømmet lidt ind, men efter lidt tid fik jeg fisken at mærke. Den tog nogle gode træk, og var oppe og springe nogle gange. Det var en fed fight, som betød at den flere gange var helt inde ved bredden blot for at tage endnu et udløb. Til sidste måtte den dog overgive sig, og jeg kunne dermed lande fisk nummer 2, som var en tand større end den første med en vægt på 1,5 kg.
Jeg forsøgte resten af tiden igen med bundmede, men det blev ikke til mere. Dagens fangst kunne dermed gøres op til 2 fisk til mig, og 0 til Grumpy.

Min indtryk af Brynshøj Put and Take, er at der er en god sø med mange kroge hvor fiskene kan gemme sig. Det er efter min mening et plus da man dermed har mulighed for at fiske flere steder, end blot at kaste ud midt i  søen. Omgivelserne er som ved at andre søer, men lokalbanen i baggrunden er ikke noget man ser hver dag.
Lå søen tættere på ville den bestemt blive besøgt oftere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.