14 timer på sundet

At være 14 timer på sundet på 2 dage i en weekend kan vist godt kaldes nørderi, men at sejle rundt på det flade vand i 25 graders varme, er bestemt ikke det værste man kan fortage sig.
Lørdag havde jeg fornøjelse af at have en gammel kammerat med ude og fiske for første gang. Der var lagt op til en svær tur da alle meldingerne fra turbåde, og  andre småbåde meldte om svært fiskeri overalt. Enkelt havde selvfølgelig heldet med sig, men fiskene stod ikke i kø.
Vi sejlede ud kl 8, og satte straks kursen mod nordvest revet ved Hven. Her mødte vi et par turbåde, men mere end en håndfuld småbåde.
Vi fiskede løs på ca. 28 m., og kun med 150 g pirke, men vi fik aldrig så meget som en undermåler på. På turbådene så vi enkelte torsk blive hevet op, men det var alt.
Vi besluttede derfor at søge mod vest siden af Hven, der fik vi sidste år godt med torsk på denne tid.
Efter godt 20 minutters fiskeri fik min buddy en fin torsk på knap 2 kg, og lige efter fik jeg en fin 450g makrel. Vi fiskede derfor videre, og efter yderligere 20 min fik jeg en torsk på 2,30 kg.
Det hjalp lidt på humøret at vi efter 5 timers fiskeri endelig kunne hive at par fine fisk op.
Herefter besluttede vi at sejle mod Rungsted Hullerne, de kan godt gemme på lidt sommertorsk, og ikke mindst makreller.
Undervejs gjorde vi et par stop på steder hvor ekkolodet viste fin aktivitet, men der var intet der bed på.
Ved Rungsted Hullerne, fik min kammerat en fin torsk på 1,50 kg., men det var også det hele.
Efter 8 timer på sundet, kunne vi gøre fangsterne op til 1 makrel, og 3 torsk, hvilket var nok til at gøre os tilfredse når vi nu også havde kunne nyde en fantastisk dag på sundet.

Søndag var der igen fiskekonkurrence i den lokale forening, og Grumpy og jeg var selvfølgelig klar.
Efter en god gang morgenmad i klubhuset sejlede vi ud kl. 8, denne dag sammen med 2 andre medlemmer af foreningen.
Med lørdagens fiskeri frisk i hukommelsen, blev vi enige om at prøve ned langs vest siden af Hven, og så vestover mod Rungsted Hullerne.
Fravalget af Nordvest Revet skulle senere vise sig at være en dårlig idé da en af de andre både, havde haft godt held med sig der.
Skal jeg gøre det kort, så var dagens højde punkt da vi alle ombord fik bundbid samtidig, og alle mistede vores pirk.
Det skal dog nævnes at vi fik fanget en håndfuld undermålere, og at Grumpy som den eneste fik landet et par flotte torsk. Men generelt var fiskeriet igen meget svært, og trods rigtig godt lodninger på ekkolodet, så fik vi aldrig rigtig noget ud af det.
Så efter 6 timers dejlig sejltur i smukt vejr, så vendte vi tilbage til havnen, hvor vi kunne konstatere at alle andre havde haft samme oplevelse. Det var dog lykkedes de fleste på én af bådene at hive nogle fisk op, men med en maks størrelse på lige under 2 kg i renset tilstand.
Efter at have talt med en del andre aktive fiskere, må jeg konstatere at fiskeriet er ualmindeligt svært for tiden. I det hele taget melder flere om et meget mærkeligt fiskeri, hvor bland andet hornfisken aldrig rigtig kom til Helsingør, og hvor makrellen stadig for alvor lader vente på sig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.