Fiske konkurrence – Årets første makrel

Så blev det tid til årets første småbåds konkurrence i den lokale forening. Konkurrencen er helt simpel, største fisk vinder.
Efter en god gang morgenmad serveret i foreningens fælleshus, var vi 21 morgenfriske gutter som stævnede ud kl. 8.00.
Som skipper på foreningens båd, havde jeg i dag fornøjelsen af at have Grumpy, og Lufty med ombord.
Vi lagde ud på en små 8 meters vand, men det gav ikke det store. Derfor forsatte vi mod Hven, og tog lige et stop undervejs. På stoppet fik vi alle en lille torsk, men ikke noget der var værd at beholde.
På vest siden af Hven så det dog noget anderledes ud på loddet,  det var rigtig gode lodninger, men hvad der var der var på loddet forbliver et mysterium.
Efter en god lodning lykkedes det dog Grumpy, og mig at fange et par fine torsk på 1,7-2,0 kg. Normalt fisk som ville give præmier i denne slags konkurrencer, så det hævede lige stemingen et par grader.
Efter nogle timers fiskeri ved Hven, besluttede vi at sejle mod Rungsted hullerne. Det er fuldstændig vildt hvordan dybden varierer der, lige fra 10-17 meters dybde. Det kan betyder at spottet byder på nogle rigtig gode gemmesteder for fiskene.
Fremme ved spottet, fik vi snart et par små torsk på krogen. Der skulle dog gå noget tid før vi fik noget som var værd at beholde.
Efter en god lodning fik jeg på ca. 10 m. dybde et godt hug, og minsandten om det ikke var årets første makrel. Den var dog noget klejn, faktisk den mindste makrel jeg nogensinde har set. Men den var der, og det betyder at der også er flere…
Efter min lille makrel søgte Grumpy straks ned på samme dybde, og knap var han kommet derned før han fik et godt hug. Det resulterede i en flot torsk igen omkring de 1,70 kg.
Efter godt 5½ time på havet, søgte vi mod havnen med en god mavefornemmelse for præmier til dagens konkurrence.
Dagen havde dog generelt budt på et svært fiskeri, men og med rigtig pæne fisk blandt fangsterne.
At sundet vrimler med torsk omkring de 2 kilo, kunne på dagen bekræftes af et massivt antal torsk i den størrelse. Ingen af mine eller Grumpys fisk viste sig at være inden for præmiere rækken, og vi måtte helt ud i anden decimal for at afgøre top 3.
Men trods manglen på præmier, så havde dagen budt på nogle gode timer, ligesom vi blev en vejr mæssig oplevelse rigere. Vejret denne dag bød nemlig på noget mere vind end vi normalt ville sejle ud i, helt over til 10 m/s i middelvind, og vindstød op til 15 m/s.
Men dagens højde punkt var dog den lille makrel, så mon ikke jeg snart skal ud og jage dem 🙂

2015-06-07 08.55.51

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.