Godt med ørreder

Søndag d. 10. maj var planlagt til en put and take tur til Store Rosenbusk, sammen med Grumpy.
Egentlig var jeg ikke specielt oplagt til turen, men erfaringen sagde mig at det var nu at ørreder stod i kø for at komme op. Det er nemlig sådan at når varmen for alvor stiger i søerne, så bliver fiskene rigtig svære at fange.
Fremme ved søen ved åbningstid kunne jeg konstatere at jeg bestemt ikke var den første. Godt 15 morgenfriske fiskere var allerede i gang, hvilket betød at den plads jeg hjemmefra havde udset mig, allerede var taget. det betød dog bare at jeg måtte vælge en anden.
Morgenen bød på en blandet vejr med gode byger undervejs, hvilket ikke helt hjalp på min uoplagthed, specielt ikke da jeg ikke mærkede skyggen af et hug de første fire timer. Grumpy havde dog anderledes held med fiskeriet, og fik hurtigt efter start landet en fin ørred på godt 2 kilo, og knap en time senere endnu en ørred omkring kiloet.
Et par timer efter at Grumpy havde fanget  nummer to ørred, besluttede vi at skifte Jeg gik først mod det nye spot, og kaldte derefter på Grumpy. Beslutningen om at skifte plads skulle vise sig at være rigtig god, for allerede i første kast fik jeg hug, og efter en hidsig fight, kunne jeg lande en flot ørred på 2,70 kg. Så Grumpy var noget overrasket da han kom fremtil spottet, og så at jeg allerede havde fanget en fisk.
Det nye spot var bedre, og i løbet af de næste fire timer, landede eg yderligere to ørreder på henholdsvis 1,40 kg og 3,70 kilo. Grumpy landede mod slutningen af vores fiskeri, også sin tredje ørred, i form af en rigtig flot blank ørred på 1,00 kg.
Dagens absolutte øv ting var da Grumpy fik et super hug, fisken trak lynhurtigt en masse line, og trods en heftig indspinning kunne Grumpy ikke forhindre at fisken svømmede rundt om et hjørne og ind i nogle siv. Så efter en langt fight måtte Grumpy se fisken svømme mod friheden igen.
Da Grumpy have en andden aftale, måtte vi efter “blot” otte timers fiskeri pakke sammen.  Desværre på et tidspunkt hvor vi begge lige havde fanget fisk, og hvor solen endelig var kommet frem for at blive. Men med seks flotte fisk på land, så havde dagen da ikek været helt spildt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.