Kyststang – Den første

Efter at have fisket p&t i et stykke tid, og brugt en masse penge på fiskekort, måtte jeg finde en billigere måde at fiske på. Jeg mener bare, 2 fisketure om ugen med en udgift på 100-300 kr. pr. gang bliver lige dyrt nok. Derfor erhvervede jeg mig et fisketegn, og fik på jagt efter en kyststang.

Det var så her jeg for første stødte på begrebet om kastevægt, altså den vægt som stangen er beregnet til at kunne kaste med.
Den nye stang skulle gerne kun bruges til både, fladfisk, havørred og andet godt fra kyst. Specielt fladfiskeriet kan kræve noget god kastevægt, da et forfang kan veje op til 90g.
Efter at have spurgt inde på fisketips.dk, hvor der altid er megen inspiration at hente, kom jeg frem til nogle specifikationer, som gjorde at jeg var klar til at gå til min lokale grej pusher fiskerishop.dk. Her fik jeg en fantastisk vejledning, og gik derfra med en super stang.

De specifikationer jeg kom frem til var: Længde 10-12′ – Kastevægt op til 120g

Jeg endte med at købe følgende: Godspeed Power Cast 11 fod, kastevægt 40-130g

Min erfaring med stangen: Stangen har en utrolig god aktion, hvilket øger kastelængden betydeligt. Som nybegynder har det dog krævet noget øvelse at finde ud af hvornår man skulle slippe linen. Trods en start kastevægt på 40g, har den vist sig fin til lettere agn. I p&t har jeg fisket med 6g spinnere, og stadig haft en rigtig god kastelængde.
Jeg føler mig rigtig godt klædt på med denne stang, da den opfylder behovet ved mange typer fiskeri. Kan klart anbefales som din første stang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.