Makreller i hopetal

20 grader og sol på en søndag hvor man ikke har andet at tage sig til, det kan kun betyde fisketur.
Der skal ikke herske tvivl om at ynglings fisken her i huset er makrel, det er den eneste fisk jeg ikke får ballade over at fange mange af.
Med afgang fra havn kl 8 var Lufty, og jeg klar til en dag på sundet. I dag skulle vi for alvor finde makrellen, og det skulle vise sig at være rimelig nemt.
Fremme ved spottet for de sidste par ture, kunne vi konstatere at der var de ikke. Vi søgte derfor videre mod en klump af både som vist havde fået samme idé. Fremme ved bådene kunne vi hurtigt se at der var gang i fiskeriet. Flere af bådene havde rigget til med Ruby Duby, en blanding af hakket fisk som sænkes ned i vandet. Dette giver en duftspor som lokker makrellerne til.
Vi havde dog ikke noget med, og var derfor nødt til at snyde lidt, og ligge os tæt på de andre. Der skal ikke være tvivl om at de andre fangede mere end os, makrellerne blev lidt kræsne og ville altså hellere havde deres sildestykker, og kyllinge hjerter som det havde monteret på enkelt kroge. Vores almindelige makrelforfang var ikke meget værd, men det virkede dog trods alt.
Specielt mærkeligt var det at Luftys forfang med grønne fjer ikke fangede noget som helst, men ved skift til røde fjer så kom der gang i det.
Igen var der rigtig mange små makreller som blev genudsat, men da dagen var omme havde vi alligevel hjemtaget 52 stk.
Efter nogle timers makrel fiskeri, skulle fladfiskeri ved Hvens kyst prøves efter. På det tidspunkt må jeg indrømme at jeg var noget træt, så det blev et noget halvhjertet forsøg.
Strømmen langs vestkysten på Hven var rimelig stærk, og det gjorde det rigtig svært. Så efter en lille times fiskeri havde vi haft en 20-25 stykker oppe, og havde kun hjemtaget de 5.
Efter 9 timer på havet var vi igen i havn, godt solbrændte, og med en ordenlig potion fisk.
Gad vide om jeg kan vente helt til på søndag med at fiske igen? 🙂

Gæt i øvrigt hvad vi fik til aftensmad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.