3 på rogn i Busken

Med en lille uges ferie i bagagen kunne jeg lige presse en enkelt fisketur ind i kalenderen. Utroligt at være så optaget når man har ferie 🙂
Nå men i mangel på buddies til en tur på havet, blev det i stedet til en tur til Store Rosenbusk Put and Take. Planen var at prøve at fiske med ørredrogn, hvilket jeg har set andre gøre med stor succes.
Jeg har tidligere haft frosset noget rogn, som jeg valgte at tage ud af fryseren dagen før.
Fremme ved søen kl 9 kunne jeg konstatere at jeg var den eneste ved søen, hvilket gav let adgang til dagens valgte spot.
Jeg monterede et bobbelflåd på linen, og lavede et lille forfang på ca. 40 cm med en lille trekrog i enden. På trekrogen satte jeg så rognen, som godt kunne være rigtig svær at få til at sidde fast.
Man skal bemærke at rognen har en hinde på den ene side, og at det er denne krogen skal/kan sidde i.
Efter at have gjort rigget klart startede fiskeriet. Jeg havde valgt et spot hvor jeg sidste gang havde se flere blive fanget på samme måde, men efter godt en halv time uden hug, valgte jeg at skifte spot.
Dagens vejr var fantastisk, 5-7 graders varme, sol og ingen vind. Det gav en helt stille sø, hvilket gjorde det nemt at se gennem vandet. Det gjorde det desværre ikke nemmere at se fiskene, for dem var der ingen at se af, ej heller nogle der hoppede. Så uden visuel kontakt så var der bare at fiske spottet igennem.
Efter godt 20 minutter på nye det spot skete der noget, flådet flyttede sig stille hvilket godt kunne tyde på at der var skaller der nappede, men pludselig gik det under for en kort stund. Jeg nåede ikke at reagere og tænkte straks at rognen var væk, men så kom der endnu et hug, og jeg gav straks et modhug, og BANG! Så var der fisk. Det blev til en fed fight på min lille stang (6″), som endte med mig som vinder af en fin ørred på godt 1,70 kg. Dejligt at rognen virkede, og at min til tænkte teknik også virkede.
Jeg riggede til igen, og lagde rognen ud på samme sted igen. Efter godt 10 minutter uden noget valgte jeg dog at kaste lidt længere ud hvilket skulle vise sig at være en godt idé, kun 5 minutter senere var der hug igen, og denne gang var jeg klar. Et kontant modhug, og igen en dejlig fight med mig som vinder af endnu en flot ørred på godt 1,70 kg.
Med 2 fisk på land inden for 20 minutter var optimismen stor, og jeg forsatte derfor samme stil. Det skulle dog gå yderligere en halv time før der igen var bud efter rognen. Hugget var denne gang voldsomt kontant, og efter mit modhug kunne jeg konstatere at rognen var taget. Jeg fik derfor rigget til igen og kastet ud samme sted, og så gik det stærkt.
Jeg havde rigget til således at rognen når den sank fik flået til at rettet sig op, og i det øjeblik flådet begyndte at rette sig op, så kom hugget, og i sammen sekund min modhug. Rognen havde ikke været i vandet mere end 5 sekunder før jeg igen fightede en fisk.
Det var et fantastisk hug, en super fight, og igen en fin ørred som denne gang vejede godt 1,90 kg.
Med godt 2 timers fiskeri og 3 fisk på land var turen allerede en kæmpe succes, selv ikke det faktum at jeg de næste 3 timer ikke fangede noget som helst kunne ødelægge det. Slet ikke når de to andre som ankom til søen senere end mig og gik før, kun samlet fik en enkelt fisk på land.
Så med 3 fisk i baljen, og en masse erfaring rigere med rogn fiskeri, så drog jeg hjemad med en fantastisk fisketur i hukommelsen.
Bemærk i øvrigt på billedet hvor yderligt fisken er krogen, alle fisk var kroget således 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.