Årets første fangst

På en kold og blæsende søndag i starten januar 2016 fik jeg årets første fisk på land.
Trods meget lidt søvn natten til søndag, stod jeg op til en planlagt tur til Simons Put and take sammen med Grumpy.
Vinterfiskeriet i putten har virkelig været en udfordring for mig, og det skulle også vise sig at være rigtig svært i dag.
Det var slet ikke til at finde ud at hvor fiskene var, vi så enkelte i overfladen, men de var bestemt ikke i hug humør.
På dagen talte vi ca. 28 fiskere som havde trodset vejret som bød på temperaturer lige over frysepunktet, og 8-12 m/s. Det var virkelig koldt, specielt hvis man havde vinden lige på.
De kloge hoveder siger at fiskene i put and take søerne søger mod bunden for at finde lidt varmere vand. Derfor skulle det også være fint at fiske relativt dybt. Vi prøvede på dagen vanen tro lidt af hvert. Primært fiskede vi i dybden 2-4 m, hvilket ikke gav noget som helst.
Med lidt frost på fingerene besluttede jeg derfor at forsøge med bundmede. Først ca. 3 meter over bunden, men da det ikke gave noget i en times tid, satte jeg det ned til 1 meter over bunden.
Det gav bonus efter ca. 30 min., først et godt ryg i stangen, derefter var der lidt ro på,  og jeg var faktisk ikke sikker på om der var bid. Men fisken var svømmet ind mod bredden, og dermed havde den ikke behov for at trække yderligere line. Det opdagende jeg selvfølgelig først da jeg strammede linen op.
Med fisk på krogen kom der endelig lidt gang i den, det var dejligt at mærke fisken fighte. Den tog nogle gode udløb, og var bestemt ikke klar til at komme op ad vandet. Men heldigvis for mig så vandt jeg fighten, og fik en flot blank regnbueørred på 2.10 kg på land.
Det var dog også alt den aktion vi fik, så efter knap 6 timers fiskeri pakkede vi sammen og drog hjemad.
Igen så viste vinterfiskeriet i putten sig at være noget af en udfordring.
Kort fortalt så er bundmede, et blylod på hovedlinen, efterfulgt af dit forfang, Forfanget er så monteret med en str. 14/16 trekrog med en kugle af powerbait. Når du har kastet ud så lader du loddet synke til bunden, hvorefter du strammer linen op. Da powerbaiten er flydende vil den nu stå op fra bunden af.
Du kan nu stille stangen fra dig, og blot holde øje med om fisken hugger.
Husk at løsne din bremse på hjulet, så fisken ikke løber med stangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.