Buletur Vs Drivtur

Egentlig er overskriften lidt misvisende, men i weekenden var jeg ude på begge dele.
Første tur var en Buletur med Fyrholm fra Helsingør, på en dag hvor vejret var skønt om ikke en smule køligt.
Efter at have trukket lod om pladserne, sejlede vi ud kl. 8 og satte straks kursen mod syd. Fyrholm er en af de både som lander flest målere i løbet af vinter sæsonen, så det var ikke uden grund at valget faldt på den.
Denne dag havde jeg for første gang i et år Bundfisker med ude, det var rart at se ham igen efter så lang tid. Han var en super guide da jeg startede med at fiske for snart 3 år siden.
Nå men tilbage til fiskeriet…
Efter lidt sejlads mod syd satte skipper endelig farten nej, og begyndte at søge. Der gik ikke længe før en bule var spottet, og så gik jagten ind.
Med motoren i fuldt bak blev der ringet med klokken, og alle lod pirkene søge mod bunden. Selv fik jeg ikke noget på første stop, men gutten lige ved siden af min fik dagens første, og sidste måler på 10,8 kg.
Bundfisker fik også en fin fisk omkring de 2 kilo.
Ved næste stop gik det bedre der fik jeg en 1,5 kilo, mens Bundfisker igen kunne præstere en fisk omkring de 2 kilo.
Fiskeriet gennem formiddagen var rimelig godt, men efter klokken 12 døde det lidt ud. Skipper sejlede godt rundt for at finde bulerne, og alle fik fisk. Selv endte jeg med 5 torsk på samlet 10 kilo, mens Bundfisker kom op på hele 10 torsk.
Jeg havde som sidste år med fokus på antallet af fejlkrogede fisk, og blandt de 15 fisk som vi fik op, var 3 af dem fejlkrogede. Det tal passede også fint med de fisk jeg så blive hentet op omkring mig,

Weekends anden tur var med Arresø også fra Helsingør. Det var endnu en konkurrence dag med foreningen, så forventningen var høj.
Dagens vejr bød på en massiv tåge, lidt regn, ingen vind, ingen strøm.
Alt i alt et absolut lor..vejr at fiske i.
Det skulle vise sig at blive helt umuligt at fange fisk denne dag. Skipper prøvede flere spots, men næsten helt uden held.
Med 18 deltagere fra foreningen, lød den samlede fangst på 7 torsk.
Hverken Grumpy eller jeg fangende noget som helt. Vi havde faktisk ikke et eneste hug, eller blot en fejlkroget sild.
Absolut en af de dårligste dage jeg har prøvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.