Abu Garcia Ambassadeur STX 5601

Efter at have været på et kursus i fladfiskeri, og binding af forfang i efteråret, fik jeg øjnene op for hvor effektivt et lille multihjul kan være. At kunne give line med en hånd hvis båden drev for meget, er virkelig lækkert.
I første omgang var jeg egentligt på udkig efter et low profile hjul til formålet, men min grejpusher fik jeg overtalt til at købe et lille multihjul i stedet. I følge ham skulle lejerne i hjulet bedre kunne tåle saltvand, og da det er der det skal bruges virkede det meget logisk at købe det.
Selve hjulet er ret lille, nedenfor kan du se et billede hvor det er fotograferet sammen med mit Okuma  Cold Water hjul.
Vægten er 305g mod Okumas 400g, og den lave vægt mærkes tydeligt efter noget tid med hjulet i hånden.
Hjulet virker utrolig robust i opbygningen, og er utrolig godt opbygget. Hjulet har 4 kuglelejer, og et rulleleje, og det glider utrolig nemt selv med hård belastning på. For at opveje hjulets lille størrelse er gear udvekslingen hele 5,9:1, det gør hjulet hurtigt nok til fiskeri i dybden. Personligt har jeg testet det på 30m, og på den dybde var hastigheden i orden.
Hjulet monteres perfekt på både kaste- og prikestang, og kan i øvrigt have 210m 0,35 line på.
Hjulets styrke blev for alvor testet på en tur på Øresund, ved fiskeri efter makreller fik jeg 5 torsk på krogene. I alt var der over 7 kilo trækkende torsk, men hjulet stod prøven og var trods den store ballast stadig til at dreje rundt.
Bremsen er følsom men bestemt, og justeres som på andre hjul ved hjælp at en stjerne ved håndtaget. Selve fri løbs låsen styres via en bred knap som sidder hen over hele spolen, det er virkelig fedt og giver en super godt kontrol.
Egentlig har jeg slet ikke fundet noget negativt ved dette hjul, og var det ikke for den åbenlyse begrænsning i at hjulet ikke kan holde til alt, og at der ikke er linetæller på, ja så var dette klart min favorit.
Selvom jeg skriver at hjulet er stærkt nok til at hive med vægt op fra bunden, så vil jeg tro at det nok har sin begrænsning. Derfor vil et større hjul med en større bremse, nok være at foretrække til det tungere fiskeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.