Pladen fuld

Så kom der endelig gang i fiskeriet.
Fredag var planlagt til en tur efter flade sammen med Freezy, men en spændende opdatering på Facebook med besked om masser af makrel ved Norvest Revet ved Hven fik lavet lidt om på det.
I stedet søgte vi mod Hven i håb om at endelig så lidt makrel med hjem, og det lykkedes.
VI sejlede ud omkring kl. 14.00 og kunne ved ankomst til Hven spotte godt med både. I starten fik vi ikke med på krogene, så efter lidt tid søgte jeg lidt væk fra de andre både. På det nye spot gik der ikke længe før den første torsk var oppe, og på loddet kunne vi se masser af aktivitet. Aktiviteten var primært sild, men da både makrel, og torsk spiser sild, så var det ikke helt skidt.
Efter yderligere lidt fiskeri så kom den endelig, en fin lille makrel som dog fik friheden igen. På et tidspunkt havde vi ikke fisket længe, og vi havde allerede fanget mere en jeg har på de sidste ture.
Der skulle dog ikke gå længe før vi fik nogle ordenlige makreller, de gik i stimer lige over sildene, og når først de var der så var det bare om at være klar. Så da Freezy fik lidt kludder i linen, måtte det pænt vente til jeg var færdig med at fange makreller.
Efter at have fanget lidt makreller fik jeg et ordenligt hug, og det gjorde det ikke bedre at vi i dag fiskede med let grej. Min Never Crack bådstang kom virkelig på overarbejde, og mit nye ABU Garcia Ambassadeur STX – 5601 som var i brug for første gang, måtte virkelig vise sin styrke. Efter noget tids trækken op og ud, kunne jeg ane en lang række af fisk på mine kroge. Det skulle vise sig at der var torsk på 5 ud af 6 kroge, og alle sammen torsk over mål. Jeg valgte at genudsætte de 2 af dem, men de andre røg i spanden.
Knap havde jeg dumpet ned igen før endnu en torsk over mål var på, men også den fik sin frihed.
På det tidspunkt var Freezy ved at være lidt træt i armene, og bad om hjælp til at lande 2 flotte sej på godt 750g hver.
Efter at være drevet lidt væk fra der hvor vi fik makreller sejlede vi tilbage igen. Igen fik vi lidt makreller, men da jeg igen ville til at sejle, fik Freezy et godt hug. Efter en længere kamp for at få noget op til overfladen, kunne vi i vandet se en torsk af en noget større dimension end de andre vi havde fanget. Igen var der mere end en torsk på, og med lidt kamp fik vi dem alle op på dæk. I alt var der 3 torsk med op, med den største på 3,60kg, en på 1,50kg og så en lille omkring kiloet som vi genudsatte.
Det blev til endnu et par drev med lidt fisk oppe, men efter godt 3 timers fiskeri vendte vi snuden hjemad.
I alt fik vi hjemtaget 10 makreller, 6 torsk og 2 sej, i alt godt 16 kilo fisk på 3 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.