Aftentur med Havstrygeren

Torsdag stod den på en makreltur med Havstrygeren fra Helsingør. Turen var arrangeret gennem mit arbejde, men jeg havde dog alligevel både Freezy og Grumpy med på turen.
Efter en hæftig kamp for Grumpy for at nå frem, sejlede vi fra havn som planlagt kl. 17.00. En kort snak med skipper afslørede at planen var at sejle til kobberværket, hvilket undrede mig en smule da der gennem længere tid har været gode meldinger om makrel omkring Nordvest Revet ved Hven.
Næsten fremme ved Kobberværket gjorde skipper et stop, ekkoloddet vist masser sild, og dermed også en chance for makrel.
Efter kort tids fiskeri fik jeg først et hug, og så et til i samme omgang. Stangen var ufattelig tung, og efter 10 minutters hård kamp var syren i armene bestemt til at mærke. Hvor lang tid der egentlig gik ved jeg ikke, men længe nok til at andre på båden undrede sig over min hårde kamp.
Mens jeg kæmpede håbede jeg inderligt på at de var én stor fisk på +10 kg, men efter en lang og sej kamp kunne vi endelig ane at hele 5 torsk havde bidt på mit makrel forfang. I noget der lignende en juletræ, kunne vi ved brug at 3 gaf, lande én torsk på 3,60kg, én på 2,10kg, og 3 torsk lige over kiloet.
Det var absolut den hårdeste fight jeg endnu har haft.
Efter at have fisket ok med torsk på dette spot, sejlede skipper videre. Igen var der sild i hopetal, men ligemeget hvor vi sejlede hen resten af aftenen, blev det kun en enkelte torsk, og godt med sild.
Med 36 personer ombord, vidner det at der på hele turen kun blev fanget 1 makrel, om at det var en rigtig skidt makreltur.
At også torske fiskeriet var svært, bekræftes af at jeg selv kun havde en torsk oppe og vende ud over de førnævnte, mens Grumpy hjemtog 3 stk, og Freezy kun havde en enkelt undermåler oppe.
Om ikke fiskeriet var godt så var vejret fantastisk, og en solnedgang over Kronborg er altid et smukt syn.
Torsk 3,60 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.