Dagen efter i Simons

Så startede forårs sæsonen i put and take fiskeri.
Vanen tro var Grumpy og denne gang også Mr.Wow klar dagen efter Grand Opening i Simons put and take.
Grand Opening er dagen hvor søen sparkes i gang for forårs sæsonen, og der udsættes masser af fisk dagen op til. I år blev der udsat ikke mindre en 1200 kg ørreder dagen før.

Efter at have holdt i kø for at komme ind til søen, var jeg hurtig og fik sikret os den ønskede plads. Som I alle andre søer kan der være bestemte pladser der er bedre end andre afhængig af sæson, og rygterne om lørdagens fiskeri fortalte lidt om hvor vi skulle stå.
Efter at have rigget til fik vi endegrejet i vandet, og vanen tro startede vi med gennemløber. Det er en relativ nem måde at fiske på, som kan være uhyre effektiv.
Trods store forventninger måtte vi dog opleve ikke at fange fisk den første time, det var bestemt ikke som det plejede, men vejret har bestemt heller ikke været som det plejer.
Den kolde luft som i hele marts har hærget Danmark, med masser at frost og sne, har gjort put fiskeriet elendigt. Normalt ville fiskene være godt aktive i forårs månederne, men så skal solen have haft noget mere magt.
Der skulle dog ikke gå meget mere end en time før jeg fik et hug. Eller gjorde jeg? På det tidspunkt havde jeg skiftet til bombarda og powerbait. Jeg synes jeg mærkede noget, og stoppede min indspinning. Efter planen skulle flådet så flytte sig, og helst ryge der ud af, men der skete ingenting. Efter lidt tid bestemte jeg mig for at spinne langsomt ind, og straks kunne jeg igen mærke modstand.
Jeg gav line igen og ventede uden held, og bestemte mig derfor for at stramme op igen. Igen var der modstand og denne gang holdt jeg lidt pres på. Det fik fisken i gang, og efter en håndfuld dybe træk kunne jeg lande en flot ørred på hele 5,7 kg.
Så var vi i gang!

Med en fisk på land steg optimismen hos alle, men der skulle dog gå mere end en time igen før heldet var med os.
Grumpy var lige gået en tur rundt om søen for at prøve andre spots, men knap var han gået før jeg igen fik hug.
Denne gang stod flådet lige under overfladen længe, før fisken endelig trak.
Det blev en lang fight af en fisk som bestemt ikke ville op. Den farerede rundt fra side til side, og chikanede alle de omkring stående fiskere. Med mange og lange udløb skulle der gå længe før jeg endelig kunne lande en ørred på 4,6 kg.

Med to flotte fisk på land var turen godkendt, selv om det er langt fra tidligere års “dagen efter” ture. Hverken Mr.Wow eller Grumpy havde på det tidspunkt så meget som mærket noget.
Grumpy kom dog tilbage fra sin lille tur med en ørred på 1,5 kg.

Med tankerne om det kolde vand, og fiskenes inaktivitet besluttede Mr.Wow og jeg at prøve at bundmede.
Fiskeriet kunne jo ikke blive værre (for nogle), og motivationen var ikke helt i top mere.
Der skulle går mere en 3 timer fra anden fisk til jeg fik tredje fisk. Mens vi stod og hygge snakkede kom der pludselig et ordentlig ryk i min stang, og hjulet hyllede med det samme. Jeg havde rigget til bundmede på min ul stang (lille og tynd), og det gav fighten en helt anden dimension. Stangen bukkede vildt, og det kunne mærkes godt i min arm. Det var en fed fight på så let grej, hvor fisken tog flere udløb før jeg fik den på land. Denne gang lå vægten på 4,0 kg, hvilket bestemt er fin vægt.


Efter syv timers fiskere kunne vi gøre fangsterne op til nul til Mr.Wow, en til Grumpy, og tre til mig.
Bestemt langt fra tidligere års “dagen efter” fiskeri, men mon ikke vejret har gjort sit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.