Et smut til en put

Torsdag er der halv pris i Store Rosenbusk put and take, og det er der mange der benytter sig af. Årsagen bag den halve pris er at der udsættes fisk om fredagen, så  der har været fisket på de udsatte fisk en hel uge.
Det betyder dog ikke at der ikke fanges fisk, tværtimod.
Gennem de sidste måneder har søen været tilmeldt DM i put and take, og det har som i de andre tilmeldte søer, betydet udsætning af flere store ørreder. Der er blevet fanget rimelig mange fisk over 5 kilo i perioden, Grumpy var ude ved søen lørdag og  fik en omkring de 5 kilo.
Nå men tilbage til min fisketur. Torsdag tog jeg et lille smut til putten, vejret var jo super for årstiden. Igen den dag fiskede jeg med hvid jig, hvilket dog ikke var så nemt. Efter godt en time skiftede jeg til sort powerbait, blot for at se mig slået af en ny ankommen, der efter kort tids fiskeri med hvid jig fik fisk. Det fik mig til at skifte tilbage til jig igen, og det gav pludselig bonus.
Efter blot yderligere 1 time havde jeg haft 7-8 hug, fightet de 5 af dem, og landet 3 fisk. Helt forrygende fiskeri på en torsdag.
Det er virkelig sjovt at fiske med jig, måden fiskene hugger på er helt vild. Ved fiskeri med powerbait stoppes indspindningen med det samme, og bøjlen slåes fra. Det er helt anderledes ved jig fiskeri, her skal man nemlig spinne lidt hurtigere ind end ved powerbait, og forsætte med dette når fisken hugger. Ofte når fisken at hugge 4-5 gange før den løber med linen, og lige så snart den trækker i mod gives der modhug. Det er også vigtigt at holde stangen højt hele tiden så der er pres på, ellers risikere man at krogen løsner sig.
Men at mærke det ene hug efter det andet er altså vildt fedt.
Ulempen er klart at der mistes flere fisk, men hvad gør det når man “bare” kan fange en ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.