Fladfiske eldorado eller noget

November er klart en høj tid for fiskeri efter flade, så det skulle prøves i weekenden.
Med båden klar både lørdag og søndag skulle der have været rigelig med muligheder.
Lørdag bød vejret på noget mere strøm og vind end ønsket, det gjorde det noget svært at holde bund. Vi startede ud på disken hvor der var været rygter om gode fangster af rødspætter, det var dog helt umuligt da vi drev alt for hurtigt. Vi besluttede derfor at søge mod den svenske kyst hvor der skulle mere læ for vinden, og mindre strøm.
Fremme ved spottet stødte vi på en svensk turbåd som også fiskede efter flade. Vi kunne se at de havde noget held med, selv om mange fisk røg ud igen. Selv havde vi ikke det store held, nogle enkelte blev det dog til.
Efter nogle timer med ganske få fisk ombord søgte vi mod nordsiden af nordhavnen i Helsingør, her var der også rimelig læ men det gav også kun få fisk.
Efter 6 timer på havet lørdag kunne fangsten gøres op til 4 flade og en enkelt torsk.
Søndag var vejret noget anderledes maks 4 m/s og næsten ingen strøm. Vi startede denne dag ved lappengrunden, som dog ikke kastede noget af sig. Derefter tog vi til Helsingborg igen, og der gik der noget bedre. Vi fik en fisk ombord om ikke mange, så nok til at vi var godt underholdt. Efter nogle timer forsvandt strømmen helt, og dermed dødede fiskeriet helt. Derfor søgte vi mod disken, som også gav fisk igen nogle få fine, men også nogle fine eksemplarer.
I et sidste forsøg tog vi et stop ud for Kronborg, her var fyldt med tur og småbåde. Strømmen her var fuldstændig åndsvag, det var helt umuligt at forud se driv retningen. Den ene gang gik den syd, og så nord. På et tidspunkt lå båden faktisk og drejede rundt.
Men igen fik vi dog nogle fine fisk, og som tiden nærmede sig slut tid, kunne vi gøre fangsterne op til 28 flade på samlet 8,20 kilo.
At fiskeriet var svært blev understreget at flere opslag på Facebook fra andre der havde været ude med små både. Turbådene meldte dog om godt fiskeri så måske skulle man bare have fulgt dem.
En sidste sjov ting var hvad fiskene bed på, først på dagen var det absolut de farvede perler der var et hit, men senere kun det hvide. Det var lidt underligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.