Havtur med motorstop og utæt båd

Endelig! Årets første tur på Øresund på egen hånd.
I dag stod den på fiskekonkurrence i den lokale forening, flere småbåde sejler ud på sammen tid, og skal være inde på et bestemt tidspunkt for at fangsterne tæller med i konkurrencen.
Det var fra morgenstunden ikke givet hvem der skulle sejle med hvem, så glæden var stor da jeg fik af vide at Grumpy, og jeg, sammen med gut der hedder Anker, skulle sejle sammen. Endelig på havet som skipper!
Blot få hundrede meter ude af havnen, fik Grumpy en fin hornfisk. Det lovede jo super.
Målet var dog torsk og sej med pirk, så kursen blev sat mod Hven.
Min plan var langs Hvens vestkyst, men jeg sigtede lidt dårligt, og endte til at starte med ved Nordvest Revet. Bådens fishfinder, viste fin aktivitet, men trods en god halv times fiskeri, fik vi intet på krogen.
Vi besluttede derfor at søge med vestkysten, og tog en lille sejltur. Ankommet til næste spot, gik der ikke længe få de første torsk kom op. Nogle små, men også nogle fine 1,5 kgs, selv havde jeg nogle problemer med at få noget på krogen, og Grumpy nåede da at fange 3 torsk, før jeg fik min første. Til gengæld endte den med at blive båden største på 2,6 kg.
Efter at havde drevet i et stykke tid, og fanget ok med torsk. Valgte vi at flytte båden, efter at havde flyttet båden, begyndte den at tage vand ind. Pumperne kørte fint, men der kom mere vand ind end ud.
Vi besluttede derfor at sejle hjem ad før tid, efter ca. 15 min. sejlads satte motoren ud. Jeg kontaktede derfor en af de andre både, og fik aftalt at de ville komme og bugsere os ind. Desværre var de en times sejlads væk, så vi fik os lidt tid til at fiske.
Vandet steg i øvrigt kun til et vist punkt, men nok til at jeg stod i vand til skinnebenene i godt 2 timer.
I starten af vores ufrivillige driv fiskeri fangede vi ikke rigtig noget, men så pludselig var der fisk. Der var som før intet at se på fishfinderen, men torsk var der. Alle 3 fik torsk, og personligt fik jeg 2.
Da vores redning ankom fik vi rigget et slæbetov på, og så gik turen hjemad. Det var dog ikke helt nemt, da vi samtidig med at holde kursen, også skulle øse vand ud af båden. Vi kom dog sikkert i land, våde og godt kolde om fødderne.
Vel ankommet på havnen, blev det efter nogle kølige, og en masse snak, tid til indvejningen. Samlet fik jeg selv 4 torsk på samlet 6 kg, med den største på 2,6 kg. Grumpy fik 5 torsk på samlet 9,6 kg, og Anker fik 10,2 kg samlet. Er flot resultat alt taget i betragtning. Nogle af de andre både havde ikke fanget noget, men én af de andre havde fanget rigtig fint. De havde valgt at sejle op langs kysten på ca. 8 m. vand, det gav den ene alene 17,4 kg. med den største på 3,2 kg.
I konkurrencen galt kun den største enkelt fisk, og dermed var min største torsk på 2,6 kg, nok til en anden plads. 🙂 Præmien var diverse grej, inklusive en lang tang, som jeg straks forærede Grumpy, da han længe har efterspurgt sådan en.
En spændende dag på sundet, med motorstop, kolde tæer, og en masse vasketøj, noget vi godt kunne have undværet, men som nu står i hukommelsen som endnu en oplevelse i fiskeriets tegn.

140504_Øresund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.