Hornfisk ved Kronborg – 2 ture

Tiden har ikke lige været til at opdatere min blog, men betyder ikke at jeg ikke har fisket.
Fredag d. 25. april ringede Grumpy, og spurgte om jeg havde tid til en lille tur til Kronborg. Rygterne sagde at Hornfisken var kommet, så selvfølgelig var jeg frisk. Så trods knægten var hjemme, og havde fødselsdag, ja så havde jeg da lige et par timer fredag aften.
Vel ankommet til Pynten, riggede vi begge vores stænger til med et smalt 20-22g blink., og der gik da heller ikke mere end et par minutter før første horn var på land. Efter at jeg havde fanget 3 hornfisk på de første 10 min., valgte jeg at skifte krogen på blinket ud med silkesnor. Problemet med hornfisk er at de står så tæt at det næsten er umuligt ikke at fejlkroge dem, det går nok, men det er lidt federe at fisken selv ønsker at komme med hjem.
Den næste time fiskede jeg med silkesnor, uden at fange én eneste fisk. Så blot for afslutningens skyld skiftede jeg blink og tog lige én mere.
I alt fangede jeg 4 hornfisk, mens Grumpy fangede 9. Gennemsnits vægten var 615 g.

Med fredagens tur i mente, lagde vi stort an til en ny tur tirsdag. Lazy Guy, Grumpy og “konen” og undertegnede, troppede op på pynten med store forventninger.
Det blev en halv kold, og kedelig fornøjelse. 5 hornfisk samlet på 4 timer.
Jeg lærte dog at det var strøm retningen den var gal med, strømmen skal være nordgående, således at fiskene bliver presset ind mod kysterne.
Der kan man bare se 🙂
Hen mod solnedgang, blev der fanget ok med torsk og sej over målet. Hvilket du også kan læse om i nogle af de ældre indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.