Hornfisk og ny renseplads

Så kom der endelig lidt hornfisk med hjem. Lad mig sige det med det samme, jeg er rimeligt nem at overtale når det handler om fisketure. Så selv om jeg nok mest af alt havde planer om at gå tidligt i seng, ja så tog jeg alligevel en smut til Kronborg Pynten med Grumpy i går. Strømmen var denne gang nordgående, men vinden var ikke mod øst, alligevel, viste det sig at der var fisk i vandet. Vi fiskede som vanligt med smalle blink på ca. 22g., og fik da 9 hornfisk og 1 enkelt sej på land. Det var ikke mange på lige godt 2 timer, men ok på en torsdag aften.
Efter at have renset dem røg de på køl, planen var nemlig at prøve at udbene hornfiskene, med en hornfiskeudbener, et stykke værktøj til godt 250 kr., som forhåbentlig kan afhjælpe nogle at hornfiskens mange ben.

I dag fredag, fik jeg så endelig etableret mig en renseplads herhjemme. Det er blevet et super setup, med nem vandtilslutning og afløb og det hele. Det blev straks indviet med projektet om at udbene de 6 hornfisk jeg fangede i går.
Hornfiskeudbeneren er et underligt stykke værktøj, nogle hader det, nogle synes det er svært at bruge, og andre kan ikke leve uden.
Efter at have fejlet en smule på den første fisk, fik jeg taget på udbener, og fisk. Derefter gik det som en leg, tjek bare billederne. Flotte benfri fileter!
Eneste ulempe er dog at man ikke kan udbene helt ned til halen, så det sidste stykke må man enten filetere, eller smide ud. Jeg valgte at filetere, og det gik super.
Hvis du vil se hvordan hornfiskeudbeneren virker i praksis, så søg på youtube, der er masser af flotte videoer.
Min konklusion er: Jeg kan ikke leve uden, super stykke værktøj, glæder mig allerede til at bruge det igen.
Til sidst vil jeg lige henlede opmærksomheden på min renseplads, lækker ikke? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.