Jagten på måleren

Så blev det endelig tid til årets første tur på sundet. Med en kollega, og godt 35 andre håbefulde lystfiskere, var planen vinterens målere, og gerne flere af dem.
Vi sejlede ud fra Helsingør med Havstrygeren, på dennes eftermiddags tur søndag d. 18. januar. Vejret bød på et par plus grader, og godt 5 m/s vind. Faktisk en rigtig flot vinterdag, som billederne også vidner om.
Straks efter afgang meddelte skipper at turens mål var lige nord for Hven. Han meddelte også at de fleste både ikke havde fået så meget på deres morgenture, derfor sejlede alle nu til der hvor den ene af bådene havde haft godt held.
Sejlturen tog en times tid, og det gav god tid til at vise min kollega grejet, og hvordan man pirkefisker. Kollegaen havde nemlig aldrig prøvet dette før, så i en alder af næsten 50 så var hun frisk.
Vel ankommet til spottet fløj pirkene mod bunden, og der gik da ikke længe før kollegaen hev de første sild op. Der var noget længere mellem torskene, men kollegaen måtte da lige blære sig med at være den første der fik en torsk op i vores ende af båden. Selv havde jeg vanen tro ikke meget held, det blev da til et par sild, men torsk nej.
Efter noget tid ringede skipper med klokken, og vi sejlede et lille stykke tid, før vi igen var klar. Denne gang gik det lidt bedre rundt om på båden, flere fik en torsk eller to. Igen hev min kollega en torsk op, og ind i mellem også lidt sild.
Selv fik jeg da endelig også huld på fiskeriet, trods min første torsk var en fin undermåler. Nummer 2 var bedre, og godt 45 cm. Det satte gang i optimistmen.
Resten af dagen fik jeg ingenting, mens min kollega da lige måtte have en til.
Mit bedste bud var at næsten alle på båden fik torsk, målerne udeblev dog, og den største var omkring de 3,5 kg.
Status for mig blev en torsk på 1 kilo, og 5 sild på 600 g., mens min kollega fik sig 3 torsk omkring 1,5 kg, og godt 20 sild. Ganske udenmærket for en nybegynder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.