Måler på sundet

At man aldrig kan vide hvad dagen bringer, må siges at være sandt. Efter langs tids venten var det i dag endelig tid til en tur på havet. Gennem den sidste måned er der skrevet meget godt om torske fiskeriet på sundet, men de sidste par dage har bestemt ikke været prangende. Derfor var det med en noget blandet forventning at Grumpy, Lufty og jeg i dag drog ud på sundet.
Med afgang fra Helsingør ved solopgang satte vi kursen mod Sverige, planen var lige nord for M4 bøjen ved Sverige.
Fremme ved spottet vises loddet lidt aktivitet, som for mig i første kast gav en fin 1,5 kg torsk. Det lovede super, og da andet kast også gav fisk, så kunne det næsten kun blive godt.
Vi fik alle tre fanget lidt fisk, dog en del under mål. Men efter godt en time fik Grumpy et godt hug, som fik hans stang til at bukke voldsomt. Vi grinede af hans “piveri” over vægten, og af at det måske nok var noget bund han havde med op. Men efter en lang og sej kamp, kunne vi endelig se at det var en torsk i absolut særklasse. Efter afkrogning, og en lille afvaskning kunne vi konstate at Grumpy havde fanget sin første måler på hele 10,55 kg.
Det fik stemningen til at stige voldsomt, det var virkelig en flot fisk, og så var den kroget helt perfekt i kæben. Det kunne simplethen ikke være bedre.
Med sådan en fisk ombord var hele turen reddet, og trods vi ikke fangede flere målere, så gik der kun 40 minutter før vi fik endnu et særsyn. Det skete da Lufty fik en flot lange på lige knap 2 kg på krogen. En super flot fisk, som igen fik humøret til at stige.
Efter lige over 3 timers fiskeri havde vi taget 9 torsk og en lange, og genudsat mindst det samme.
Men derefter vendte strømmen og fiskeriet døde helt ud. Det fik os til at søge andre steder, hvilket ikke resulterede i det store .
Efter godt samlet 5 timers fiskeri satte vi igen kursen mod havnen,
En måler, en 2 kg lange, og godt med torsk i kurven, var bestemt kun noget vi havde håbet på, men  i dag var det virkelighed.
Tillykke med måleren Grumpy 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.