Makrel Bonanza

Så kom dagen jeg havde drømt om når vi taler makrel fiskeri.
Søndag var Grumpy og jeg igen klar til at jagte sundets minitun, og resultatet oversteg pænt vores forventninger.
Vi har lagde ud fra Rungsted Havn ved 8.30 tiden, og satte kursen direkte mod Hven. Planen var udelukkende flåd fiskeri med sildestykker efter makrel. Med ombord var også rigeligt med Chum, ala sild som Grumpy havde stået og kørt gennem en kødhakker.

Fremme ved Hven søgte vi først mod Norreborg på Hvens nordspids, hvor vi på kanten af 25 meter kastede anker. Der skulle blot gå få minutter før Grumpy fik første fisk, et par forsigtige hug, og så bang…


Med en hurtig start var humøret i top, men der skulle gå rigtig længe før vi igen fik noget på. Efter en times tid med Chum i vandet og kun få fisk, søgte vi videre i området nord for Hven. Det blev til flere stop af en times varighed, men uden det helt store makrel eventyr.
Først efter godt 6 timer på havet ramte vi stimen på godt 18 meter vand.
I starten gik det stille med en fisk her og der, hvilket passede fint da jeg fiskede med 2 stænger. Pludselig gik det stærk, og jeg kunne faktisk ikke nå at afkroge på den ene stang, før den anden stang flexede.

Det var virkelig sjovt fiskeri, og det skulle blive vildere endnu.
Efter at have fyldt den ene køleboks var vi egentlig godt tilfredse, men da Grumpy knækkede sit forfang for anden gang, og dermed besluttede at fiske helt uden belastning, så blev det for alvor vildt.
Med sildstykket liggende i overfladen søgte makreller helt op hvor vi kunne se dem. Flere hunrede makreller tonsede rundt om os, og nappede konstant i sildestykket. Der var hele tiden hug, og hele tiden fisk. På den sidste 1½ time fyldte vi køleboks nummer 2, og stort set kun på overflade fiskeriet. Det var vildt sjovt at mærke fiskene hugge, og fighten blev helt vild og kontant.
Med al chum brugt og kun en lille bitte stykke sild på krogen, kastede jeg ud en sidste gang, og landede dagens største makrel som tangerede min PR på 950 gram som jeg satte for blot 14 dage siden.

Med et ur det viste mere end 18.00 satte vi kursen mod Rungsted med 86 makreller ombord, og en mega sjov oplevelse i scrap bogen.
Absolut ikke sidste gang vi fisker med flåd og chum, og jo chum gjorde forskellen. Men dejligt at vores ihærdighed blev belønnet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.