Makrel i Øresund

Hm.. Havde godt nok skrevet at det ikke blev til flere tur i sidste uge, men det var lørdag, og søndag bød chancen sig helt uventet.
Vores trofaste båd som har ligget stille i en periode blev meldt “næsten” klar, det var derfor nærliggende at tage en test tur i nogle timer for at se den efter når den var i brug.
Jeg tog derfor kontakt til Grumpy, som straks var med på en eftermiddags tur på sundet.
Vi valgte først at sejle nordpå langs kysten i håb om at udforske ukendt vand, men efter 30 min. sejlads uden noget på loddet besluttede vi at sejle ud på dybere vand. Efter yderligere et kvarters tid, dukkede der pludselig lidt op på bunden, som vi straks besluttede os for at undersøge. Vi fik hurtigt hentet et par små torsk op, men pludselig kom der liv! Det flådede vildt i stangen, og vupti! 10 min. 18 makreller. Det var helt vildt, makrellen er en fantastisk fisk at fange, der får man liv i linen.
Derefter stillende det helt af, og efter 20 min. besluttede vi at sejle videre.
Næste stop var nordvest revet ved Hven, tanken var at der i dybderne kunne være noget. Desværre var det ikke sejlturen værd, der var absolut ingen fisk. Vi besluttede derfor at sejle om på vestsiden af Hven, da det ofte har givet gode resultater om sommeren.
Lad mig lige oplyse, at jeg fra starten ikke havde nogle intentioner om at hjemtage nogle torsk. Men da torsk og makrel ofte går sammen, så er det svært at undgå at fange dem.
Fremme på vestsiden gik det stærkt, 1-3 torsk på hvert eneste pirk. Vi drev med under 0,5 knob, så i mere end en time hev vi over hundrede torsk op af vandet. Da Grumpy godt ville have et par stykker, valgte vi at beholde nogle 1,5-2 kilos, men resten fik friheden igen. Efter et godt stykke tid fik Grumpy pludselig en makrel på, og sekundet efter fik jeg en, og så var det helt dødt igen. Vi prøvede lidt mere, men fik kun torsk.
Vi besluttede at sejle hvem ad, med chancen for et stop eller to undervejs. Ved første stop, fik vi absolut ingenting, trods ekkoloddet viste aktivitet. Ved andet stop var det noget anderledes, godt med torsk, og igen makreller.
Grumpy fik en flot stor makrel, som lige efter hugget valgte at svømme mod overfladen. Det var vildt mærkeligt at den huggede, og så blev linen helt slap. Først da han nåede til at have en 5-7 meter ude, strammede linen op, og vi kunne pænt se den flotte makrel, suse rundt i vandet. Et super fed oplevelse.
Med i alt 33 makreller, 5 torsk og en håndfuld sej, og i øvrigt en båd som kun skabte sig en lille smule, vendte vi snuden hjem ad. Vi blev skarpt forfulgt af et par håndfulde måger, som var meget ivrige efter overskuddet fra rensningen af de fangede fisk.
Hjemme i havnen blev båden ren gjort, inden turen gik hjem.
Hjemme i privaten, blev fiskeren lige renset en ekstra gang, ligesom hjul og stænger blev vasket af for skæl og havvand.
Sådan kan man også bruge en søndag eftermiddag 🙂
Vi fiskede i øvrigt kun med 100g pirke (pga. den svage strøm) og almindeligt makrelforfang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.