Et par ture på sundet

Selv om ugen ikke er slut så bliver det altså ikke til flere ture i denne uge. Egentlig er det vil også ok med 2 ture på en uge 🙂

I tirsdag stod den på sundfiskeri ved Helsingør, DMI lovede tørt og sol, og vanen tro stod den så på 3.5 times konstant regn, og torden, før vi fik solen at se.
I de første timer fangede vi ikke andet end sild, de røg dog alle ud igen. Vi havde jo håbet på makreller, men det var noget sløjt. Efter flere timers fiskeri forskellige steder på sundet omkring Helsingør, lykkedes det mig endelig! Årets første makrel, en lille en af slagsen, men bestemt ok at tage med hjem. Det bragte smilet frem, og vi fiskede løs, desværre uden yderligere held. Ved 20.30 tiden bestemte vi os for at prøve ud for Kronborg, ekkolodet gik helt amok, og vi hev masser af små torsk op. Heldigvis fik jeg dog også en håndfuld over målet, men som altid så røg de fleste ud igen, da de trods længden var noget spinkle.
Ekkoloddet buldrede løs i de 90 minutter vi fiskede, og da vi gjorde regnskabet op, havde vi taget 6 sej og 2 torsk. 2 af de fangede sej var over 45 cm, det er bestemt i orden.

Ugens andet tur var noget af en skuffelse, planen var en fladfiske tur med M/S Skjold fra Vedbæk. I ugen op til har jeg forsøgt med med at binde forfang, og læse op på teknikker mm., så skuffelsen var til at se og mærke da turen blev aflyst. Jeg nåede da at møde op på båden, og rigge til. Desværre måtte skipper ved afgang konstatere at toppakningen var gået, og at han derfor måtte aflyse. Så godt skuffet stod jeg og pakkede sammen igen.
Jeg besluttede mig for at køre til opmarchbåsene ved Helsingør og prøve lykken, nu da jeg havde købt børsteorm. Fiskeriet var dog fuldstændig umuligt, pålandsvinden fyldte hele området med tang, og ved ethvert kast blev linen taget af tangen. Så efter 1½ times forsøg uden fangst, valgte jeg at drage hjem. Sikke en øv dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.