Søndagstur på sundet

I går søndag var jeg en tur på sundet med den lokale foreningsbåd, i jagten på nye medlemmer til foreningen, havde jeg arrangeret en gratis tur for interesserede lystfiskere. Da vi også skulle have det hyggeligt havde jeg sat et maks på 4 på turen, hvilket gav god plads til alle.
Vel mødt på havnen kl. 8, fik dagens gæster en lille historie om foreningen, om båden, og om dagens forventede fiskeri.
Ved første stop godt 5 km fra sjællands kyst, fik ingen af os noget på krogen, så efter 10 min. fiskeri sejlede vi videre mod Hven som var dagens mål.
Ved Hvens vestkyst så det lidt anderledes ud, der gik ikke længe før den første torsk kom op, og lidt efter én til som dog var noget klejn.
Efter lidt tid kom der for alvor gang i den, masser af sild kæmpede lystigt om at komme på krogene, og i nogle hektiske timer blev der hevet masser af sild op. Blandt sildene blev det også til en håndfuld flotte sej, et par pæne torsk, og ikke mindst en håndfuld makreller, med den største på hele 760 g..
Da alle 3 gæster var godt trætte i armene efter det hektiske fiskeri, sejlede vi mod nordvest revet. Området var fyldt med både, så mange har jeg ikke set derude før. Tiltrods for det store opbud, så var der intet på loddet, og vi fangede heller ingen ting.
Efter noget tid blev det for kedeligt, og vi bestemte os for at sejle hjemad, med den sædvanlige chance for et stop eller to.
Det blev vist til 3 stop undervejs, som kun kastede sild af sig, og godt 2 km. fra sjællands kyst, gjorde vi stop for at rense fisk.
Først her gik det vist op for gæsterne hvor meget det havde fanget, alle var enige om at så meget havde de aldrig fanget før på en gang. Selv havde jeg 5,5 kg renset, og samlet havde vi vel omkring 17-20 kg..
En ganske fornuftig dag på havet, på en dag som bød på tåge, små regn, og en pæn strøm.
Jeg glemte at tage billeder undervejs, men fik da lige taget et af de mange skrigende måger, der hurtigt fandt os da vi begyndte at rense fisk.

DSCN0172

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.