Sommer buler

Så kom der vist flex på kligen.
Ved månedens småbådskonkurrence i foreningen, var Grumpy, MrWow og jeg klar på Lillefod.
Først skulle vi dog lige have overstået den fælles morgenmad, som er en dejlig del af disse konkurrencer.
Det gav også lejlighed til at tale med de andre skippere, og aftale betingelserne for dagens fiskeri.
Normalt er der ikke så meget at tale om, men efter at have studeret sejler vejret, og velvidende om de andre bådes sejlegenskaber, så aftalte vi at holde telefonerne åbne såfremt vind og bølger blev for meget.
Vanen tro var planen klar, og med den vind som skulle komme op ad formiddagen, så var der ingen tvivl: Ud på 15 meter og find bulerne!
Det skulle vise sig at være nemt, og  efter blot 30 min på havet var der fisk.


Vi startede ud med at drive lige under 1 knob, hvilket gjorde det rimelig nemt at ramme bulerne igen og igen, men da hastigheden nåede næsten 2 knob, så blev det lidt af en udfordring.
Reelt var vi oppe på trolling hastighed med 200g pirke 🙂
På det tidspunkt havde vi haft rigeligt med fisk oppe, og med kvoterne i tankerne måtte vi hele tiden overveje situation.
Efter godt 2 timer på havet kom opkaldet om aflysning af turen hvilket vi selvfølgelig var til øv over, på den anden side så havde vi alle fisk i kurven, og vi besluttede at tage et sidste hug.

Med waypoints på plotteren var det nemt at finde fiskene igen, selv om de dog rykkede sig lidt. Vi sejlede lige over bulen og dumpede så ned ! Og så : BANG så var der fisk! Først til Grumpy og så til mig, men selv om bulen bare forsatte så fik MrWow ingenting på sidste drev.
Vi to andre kæmpede løs, og da jeg selv fiskede jeg med en blød kastestang som til tider næsten rørte sig selv, var der virkelig kamp.
Grumpy fik først sin fisk op, en super flot torsk i en ordenlig størrelse, og det skulle ikke vare længe før jeg kunne præsentere en lige så flot torsk. Virkelig flotte fisk som fik os til at tænke på podie placeringer i dagens konkurrence.
Tiden var derefter moden til rensning af fisk, da der ved konkurrencen nemlig indvejes i renset tilstand.
Vi kunne gøre op at Mr.Wow havde fire fisk, mens Grumpy og jeg havde fem. Det siger dog intet om det antal af fisk vi havde oppe og vende 🙂
Efter en lille sejltur var vi igen inde i havnen, og klar til dagens indvejning. De andre kunne stolt fremvise våde sko, fordi deres både havde rullet godt i vandet, Lillefod var den ligeglad så vi havde ingen problemer.
Ved indvejningen var der ingen tvivl, de andre 10 deltagere fremviste samlet kun enkelte torsk med den største på 1,80 kg, hvilket ikke kunne hamle op med hvad vi havde ombord.
Dagens resultat blev:

Nr. 3 – Torsk 2.10 kg – Mr.Wow
Nr. 2 – Torsk 3.14 kg – Grumpy
Nr. 1 – Torsk 3.45 kg – Mig

Dermed kunne vi stolt stryge alle tre præmier til dagens konkurrence, og for anden gang i træk kunne jeg kalde mig selv for vinderen, både personligt, og på båden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.