Torsk i overflod

Det er næsten uforskammet at jeg ikke har skrevet nogle indlæg for de sidste 3 ture, for vi har faktisk fanget rigelig med fisk på de fleste.
En enkelt tur var lidt sløj med kun 4 makreller ombord i farvandet omkring Helsingør. De andre to har budt på rigtig gode torske fangster, men de var ikke rigtig målet for turene.
Med mangler på makrel fangster var Mr.Wow, Grumpy og jeg dog igen på sundet i onsdags. Målet var makreller, og gerne mange af dem.
På de sidste ture med udgangspunkt fra Rungsted har vi ramt nogle kæmpe store torske buler, og med dem i tankerne tog vi lidt på jagt først. Der skulle dog ikke gå længe før vi fandt dem, og bum så landede vi den ene 1-3 kilos torsk efter den anden. Håbet var dog de helt store, så der blev hele tiden genudsat pæne fisk. Det mærkelige var at alle uden undtagelse bed på pirken og aldrig på ophængeren.

Efter noget tid søgte vi videre med Hven for at prøve efter makrel. Igen måtte vi konstatere at makreller ikke vil med os hjem, som den eneste fik Mr.Wow en makrel, mens vi andre intet fik ved Hven.
Efter noget tid besluttede vi derfor at søge ind på lavere vand igen, hvor vi gennem nogle timer prøvede forskellige steder, men alle uden held.
Til sidst ramte vi dog igen en torske bule, og denne gang en af de større. Med en drivhastighed på kun 0.2 kn, og med fisk stående massivt 1 meter over bunden på en strækning på mere end 70 meter, så nåede vi at hive fisk op 4-5 gange på den samme bule. 
Denne gang var fiskene vi fik op også i pæne størrelser, og selv om Grumpy havde meldt ud at han ikke skulle have torsk med hjem, så måtte han overgive sig med en flot torsk på godt 3 kg.
Selv hjemtog jeg 4 fisk med en samlet vægt på 9 kilo.

Efter godt 5 timer på sundet, søgte vi igen mod havn, og måtte desværre konstatere at makrellerne endnu engang havde vundet.
Og vejret… Jo rigelig med vind og sol, skiftende til 1 times regn, med en flot aftensol og ingen vind som afslutning. Det var vist hele paletten på en sommeraften i juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.