Sundtur & Helsingør efter flade

Søndag formiddag stod den på en sundtur efter flade, med sejltid fra kl. 12-17 fra Helsingør med Havstrygeren, stod håbet om de store flade højt. Da jeg i løbet af vinteren har haft godt held med de flade fra kysten, var tanken at det kun kunne blive bedre fra båd.
Vejret bød på 10 m/s, og enkelte ret kraftige byger. Det meget gyngeri gjorde det svært at mærke hug, og båden drev relativt hurtigt, hvilket gav store udfordringer med at holde agnen på bunden. Mit resultat af turen var meget skuffende, 7 flade, men ingen af de store.

Søndagens tur efterlod mig med en masse børsteorm i overskud, jeg valgte derfor at invitere Grumpy med til Kronborg i Helsingør mandag eftermiddag/aften. Efter at have prøvet flere vinkler omkring Kronborg, gav vi op efter en times tid. Der var simpelthen for meget vind og strøm. Vi valgte i stedet at køre til opmarchbåsene ved færgerne, her var forholdene helt anderledes. Helt roligt vand og en smule rygvind.
Vi fik hurtigt gang i fiskeriet, og fik landet nogle ok størrelser. Den største fik jeg på 465 gr., absolut godkendt.
Ved solnedgang, faldt aktiviteten, men vi kunne i stedet se stimer af småtorsk og sej i vandet. Det var en ret fed oplevelser. Vi fik da også en håndful små torsk op, som selvfølgelig røg ud igen. Mod slutningen landede vi da hver især en flot sej.
I alt blev det til 6 kg flade, og 1 kg sej, på en super flot og hyggelig mandag aften i april.

2014-04-14 20.24.49

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.