Svært sommerfiskeri

Så kom varmen over os for alvor, 2 uger i træk med +25 gr., og flere dage med +30 gr., puha en omgang.
Det har dog ikke afholdt mig for at tage fire ture på sundet de sidste par uger, den ene var mest af alt en hygge sejltur med familien, hvor vi dog fiskede lidt, og også fangede et par undermålere af torsk. De tre andre ture var dog med en intention om at fange fisk.
Første tur var ved Helsingør sammen med Grumphy, og hans far som var på besøg fra Jylland. Planen var at fange en røvfuld makreller, desværre udeblev stimerne denne aften, og efter 5 timers fiskeri var den samlede fangst 5 makreller, og 2 sej. Der blev dog budt på en god håndfuld undermålere, men det var noget sløjt, og langt fra de historier Grumphys far havde hørt om vores ture.
Anden tur bød på en tur omkring Hven, og ind mod Rungsted. Vi sejlede utrolig meget og fangede utrolig lidt, fiskene i Øresund er utrolig spredt for tiden. Det typiske sommer fiskeri er kommet, hvilket betyder at når silden er kommet så spiser torsk og makreller sig mætte, og så er vores agn ala pirke ikke specielt interessante. Denne dag prøvede vi med ruby duby (fiskemos) for at tiltrække makrellerne, men lige lidt virkede det. Dagens fangst lød på 4 makreller, og 2 torsk, alle taget lige ud for Rungsted Havn. De flotte billeder af solnedgangen er taget ind over Nivå strand, omkring kl. 21.
Sidste tur var en lidt spontan tur med en nabo, og dennes barnebarn. Knægten var ved at sprænge af forventning, og allerede ved afsejling startede spørgsmålene om hvornår vi skulle fange fisk. Han blev grundigt instrueret i ekkolod, og gps, og fandt derfor hurtigt ro i at kigge på disse. Igen denne dag måtte vi lede længe efter fisk, og mange gange spurgte knægte om hvordan han kunne mærke når der var bid. Det var han dog slet ikke i tvivl om da han fik det, morfar måtte nemlig hurtigt komme til undsætning, og hjælpe ham. Jeg tror dog godt jeg kan sige at vi havde en gladeste dreng på sundet i båden i det øjeblik fisken var landet. Han dansede rundt, og jublede som havde ham vundet den helt store gevinst. Jublen forsatte i øvrigt da vi andre også hev noget op.
Vi fangede alle lidt fisk, torsk, sej og sild, og alle sammen på nordvest revet ud for Hven.
Vel ankommet til havnen var mor, mormor og søster ankommet for at tage imod os, og igen blomstrede knægten, ikke mindst da han fortalte at han havde kaste indvolde ud til mågerne som de havde spist.
En super tur, som nok for os alle vil blive husket. Denne dag fangede jeg i øvrigt en lange, sådan én havde jeg ikke set før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.