Vi fandt torsk i Øresund

På en flot søndag morgen, og efter at have sejlet Lillefod fra Rungsted Havn til Sletten Havn, var Grumpy, TheDog, og jeg klar til årets første småbåds konkurrence i den lokale forening.
Grumpy og jeg havde dagen før lagt en plan, som skulle vise sig at være helt ad h. til.
Efter lidt morgenmad på Sletten Havn sejlede vi direkte med NV Revet ved Hven. Da morgenen startede ud med svag vind, som senere skulle tage til fra vest, så var planen at søge ind under land senere på dagen.
På vej mod revet fik vi lige en flot syn på Kongeskibet Dannebrog, som sejlede smukt ned langs Hven mod syd.

Fremme ved revet startede vi ud på 25 meter lige NV for bøjen, det gav ikke rigtig noget, og vi søgte i stedet op på et plateau hvor dybden svinger mellem 15-20 meter.
Her fik vi alle bundhug, og mistede grej. Det blev dog også til et par undermåler torsk, men ikke noget vi kunne hjemtage.
Vi søgte videre ned langs vestsiden af Hven, hvor også 3-4 turbåde havde forskanset sig. Det så dog ikke ud til at give det store på bådene, hvilket blev understøttet var vores tomme ekkolod, og mangel på fisk.
Som planlagt dagen før søgte vi i stedet mod Rungsted Hullerne, der kan der på gode dage godt gemme sig nogle fine fisk. Bunden her varierer mellem 8 og 17 meter over korte stræk, hvilket giver gode huller for fiskene at gemme sig i.
Det blev til 4-5 drev over hullerne med en enkelt hornfisk ombord til Grumpy, og en tabt fisk til TheDog. Ellers var der også her helt tomt.
Med godt 2 timers fiskeri tilbage var vi noget rådvilde, og min beslutning blev derfor at forsøge lidt drivfiskeri ude på 15 meters dybde. Vi sejlede derfor lidt ud igen, og stoppede ved den ønskede dybde.
Efter godt 5 minutter var der bingo, en fin sej lige under kiloet tog mit noget ramponerede 80g blink, og så var jeg med i konkurrencen.
Da vi jo ikke havde nogen idé om fangsterne på de andre både, så talte alt.
Med troen i behold forsatte fiskeriet, og igen var det mig der fik hug. Denne gang var fisken noget større, og en fisk torsk kom ombord. På det tidspunkt kunne jeg godt fornemme de andres vrissen, og der blev skiftet  til sølv/gule lette pirke ala min.
Det var dog mig der igen fik fisk, igen en torsk og igen lige nummeret større. Der gik dog ikke længe før TheDog også meldte sig ind i konkurrencen med en fin torsk, mens Grumpy hele tiden kun fik tang. Det lykkes både mig og TheDog at få endnu en torsk hver, før jeg sluttede af med et solidt hug, og en dejlig fight med flot 3,5 kgs torsk. En fin afslutning på en svær fiske dag.


Samlet endte dagens fiskeri med 1 sej og 4 torsk til mig, 2 torsk til TheDog, og 1 hornfisk til Grumpy.
Tilbage i Sletten Havn blev det efter lidt hyggesnak tid til indvejningen. Under snakken kunne det høres at de andre både også havde haft det svært. Generelt var det fifty/fifty med deltagere som havde fanget noget.
Indvejningens resultat viste en flot tredjeplads til TheDog for en torsk på 1,30 kg renset, og en førsteplads til mig for min torsk på 2,90 kg renset.
Til trods for et svært fiskeri, så var det en svært tilfreds skipper på Lillefod, som kunneslutte dagen med 2 ud af 3 præmier, og der i blandt førstepladsen. 
Tilbage er bare at håbe at resten af sæsonen forløber lige så tilfredsstillende 🙂


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.