100 kg torsk

Fuldstændig vildt, det er knap nok dækkende for fiskeriet på Øresund fredag og lørdag.
For at følge op på tirsdagens super trolling tur, valgte Lufty jeg fredag, at tage 3 timers tur igen. Denne gang havde jeg selv været ude og investere i nogle disc divers, og snap on divers, som jeg hurtigt fik monteret.
Igen sejlede vi ud på ca 8,5 m dybde før vi satte grejet i vandet, og der gik ikke længe før første fisk var oppe.
For at gøre en lang historie kort, så var jeg igen denne dag lidt foran Lufty, men hvad gør det når vi samlet fik landet 20 fisk over mål, og hvor af vi valgte at beholde de 13 med en snit vægt på 2,1 kg.

Lørdag havde længe været planlagt som en tur på Øresund med Grumpy. Med ugens trolling ture var Grumpy klar til at se om det virkede, hvilket vi vist godt kan sige det gjorde.
Vi sejlede ud kl. 7:30 på en dag hvor vejret viste sig fra sin gode side. Igen denne dag var målet de ca. 8,5 m. dybde, og så bare trolling rundt i Nivå Bugten.
Nivå bugten er også et god spot for havørreder, og Grumpy talte allerede fra morgenstunden om chancen for at fange sådan en, hvilket senere skulle blive til mere end snak.
Ankommet til de 8,5 m. dybde fik jeg hurtigt grejet i vandet, og vupti 30 sekunder efter, 1 stk. torsk på næsten 2 kg.
Derefter gik det slav i slav, med en masse torsk oppe og vende, og vi fik hurtigt sat et mindstemål på 2 kilo, hvilket vil sige at alt under 2 kilo blev genudsat. Havde vi ikke gjort det, så var vi simpelthen druknet i fisk.
Efter godt en times fiskeri, skete det som Grumpy have ventet på. En fin havørred i 35 cm klassen, huggede på den ene sideplanner. Efter en lille fight hvor vi heldigvis fik fisken at se, fik den desværre afkroget sig selv. Enige om at den alligevel skulle have været genudsat, var ærgelsen ikke så stor, men vi ville da gerne have have den oppe. At havørreden er at finde i Nivå bugten, blev yderligere bekræftet da Grumpy på selv samme sideplanner, igen fik et super hug. Denne gang tog vi ingen chancer, og Grumpy kæmpede en super fight. Flere gange så vi fisken før den igen tog et sejt træk, og først da Grumpy mente at nu var den træt forsøgte vi at lande den. Jeg var kun 0,5 m fra en flot 60 cm havørred, da den desperat slog et ordenligt smut, som desværre efter en super fight hvor vi var helt sikre på succes, fik afkroget fisken. Derefter var der en noget trykket stemning ombord, virkelig øv at miste den fisk.
Den mistede havørred blev dog for mit vedkomne opvejet af et super hug ikke længe efter. Dog ikke af en havørred, men af en super flot, hårdt fightende torsk på hele 4,70 kilo. Den gav lidt syre i armene, og var en super krone på værket, på en fisketur som endte med at vi havde over 100 kg torsk op og vende.
Lørdag endte vi med at hjemtage 19 torsk med  en samlet vægt på 50 kg, et snit på ca. 2,60 kilo som igen var højere end dagen før.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.