Trolling i Nivå bugten

Efter at have snakket med en kammerat som havde haft heldet med sig med at trolle efter torsk i Øresund, besluttede Lufty, en gut jeg har fisket en del med det sidste år, og jeg at prøve det.
Personligt havde jeg aldrig prøvet det før, og ord som Dipsy diver, disc diver, planner, og hvad ved jeg var helt fremmede for mig, indtil tirsdag formiddag, hvor jeg fik lidt tid til at læse op på det.
Lufty havde dog noget grej som han engang havde købt, men som aldrig havde været i brug.
Med min viden som jeg havde læst mig til, og med Luftys grej, så var vi overbevidste om at vi nok skulle på fisk.
Vi sejlede ud på 8 meters dybde, og riggede grejet til. Selv her havde vi problemer, for ingen af os vidste hvad der var op, og ned. Men overbevidste om hvordan det skulle monteres, sætte vi stille, og rolig båden i bevægelse, og fik sat de fire liner i vandet.
Spændingen var næsten ikke til at holde ud, og de første ti minutter føltes som timer. Men “HVIN” så var der fisk, super fedt at høre hjulet hvine når fisken trækker. Med en godt greb i stangen, fik jeg fightet et fint torsk på 2,20 kg op i båden. Knap var den vejet før nr. to var på samme stang, super fedt med masser af action.
Personligt nåede jeg at lande4 fire fisk før Lufty fik bid, han tog dog senere revance. Noget må vi have gjort rigtigt, for på godt 3 timer timer landede vi ca. 20 torsk over mål. Af dem beholdte vi de 12 stk., som samlet havde en vægt på 20 kg.
Flere gange fightede vi begge to med torsk samtidig, det var simpelthen super sjovt. At torsken er en grådig fisk, kunne ses på at næsten alle de torsk vi fik, havde munden fuld af børsteorm. Vildt at de så bider på vores blink.
I dag har jeg så været ude og investere i lidt divers, og i morgen er Lufty, og jeg på den igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.