3 små ørreder

Så blev det tid til årets p&t tur, det blev også tid til at teste om jeg havde nok tøj på. 1 grad varmt, en middelvind på 11 m/s (vindstød på 20 m/s), og overskydet, er noget der kan teste ens påklædning. Og jo tak, det gik med at holde varmen, for første gang i mit liv udstyret med elefanthue, så selv kinderne kunne holde stand.


Nå men tilbage til fiskeriet. I dag gik turen til Poppelsøen  sammen med Peter, en gut som heller ikke havde andet at lave en søndag i januar.
Det er jo ikke så længe siden jeg var forbi sidst, så jeg valgte at placere mig samme sted, da lykken jo var med mig sidste gang. Også lidt fordi jeg kunne se at det var den vej vandet drev.

Første kast, stort hug, andet kast fisk på krogen, som dog ved kanten valgte at hoppe af. Derefter gik der en lille time før den endelig var der, i et glimt af “jeg lader lige flådet ligge i vandet”, valgte en fin ørred på 1,2 kg. at forsøge at løbe med min powerbait. Det slap den ikke godt fra, og efter 3-4 min. fight var den landet. Nice, så fik jeg da noget med hjem.
Derefter fulgte et par kedelige timer, ud hug eller noget som helst. Specielt lidt øv fordi ungerne (som hverken kunne finde op og ned på en fiskestang) i samme periode, hev ikke mindre end 4 ørreder op. Så meget for teknik og rigtig grej :-).
Efter at have kigget på uret kl. 12.15, og tænkt nu må der gerne komme en, ja så var den der. Igen en fin lille ørred på 1,1 kg, og knap havde powerbaiten ramt vandet, før endnu en 1 kg ørred ville op ad vandet. Fantastiske 10 min. må jeg sige. Med godt en time tilbage, fik jeg endnu et par hug, specielt det sidste 2 min. før lukketid var heftigt. Under en stille indspinning tog flådet pludselig flugten, desværre slap fisken lige så snart den mærkede at linen blev spændt op.

Igen en super dag med fiskeri, ingen problemer med at holde varmen, trods den heftige vind, og 3 flotte fisk, i øvrigt alle fanget med bombarda og gul powerbait med hvidløg.

Glemte da lige at nævne, at jeg i dag havde premiere på brug af min nye net, et kæmpe net med en ramme på 53×73 cm. Det viste sig super, fordi jeg slap for at kæmpe med at få fisken i nettet. Det kan til tider være svært at få nettet under fisken hvis det er for småt.
Hold øje med siden, da jeg nok skal skrive lidt om nettet, for og imod. Her er lige et link til det: DLT Fangtnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.