Årets første tur på sundet

Lørdag blev det tid til at få min båd i vandet for første gang. Min store plan var at filme søsætningen, men den blev godt spoleret af et kraftigt snevejr lige da vi ankom til havnen. Søsætningen gik dog  super fint, og trods sneen fik vi rigget til før vi drog ud på sundet.

Vi startede med lidt trolling langs kysten hvilket ikke gav noget som helst. Vi søgte derfor mod NV revet ved Hven, en lille sejl tur på godt 10 minutter.
Den manglende strøm i sundet gjorde dog at fiskene stod meget spredt, vi så kun enkelte sildestimer hvor vi forsøgte at fange lidt torsk. Efter at have prøvet 3-4 steder på revet søgte vi ind på lidt lavere vand. Vi startede ud på 21 meter og drev ud over en skrænt og op på godt 30 meter. Efter at havde fået pirkene i vandet gik der blot et par minutter før jeg fik hug, en godt fightende torsk gav en livlig kamp og inden jeg kunne få en landet fik Mr. Wow også fisk på krogen. Der stod vi så med to bukkede stænger, og drømte om kæmpe fisken. 
Mr. Wow fik sin først op til overfladen, og trods fighten var det ikke den kæmpe fisk, men dog en torsk på 2,70 kg. Min egen viste en vægt på 2,20 kg, hvilket heller ikke helt stod mål med fighten. Med fisk i boksen tog vi et par drev mere dog uden noget på krogen, så efter efter timer på revet vendte vi tilbage til Rungsted og trollede lidt. Det skulle dog ikke blive til mere denne dag, så efter 5 timer på sundet sejlede vi ind.
Med tilfredshed i sindet kunne jeg gøre min første tur i egen båd op til en super oplevelse. Ikke på grund af fangsten, men mere fordi båden sejlede fantastisk og alt bare spillede.
Glæder mig allerede til næste gang.

2 tanker om “Årets første tur på sundet”

 1. Hej Allan,
  Tillykke med båden, dejligt at høre det var en god tur og ja, fangsten er ikke alt, glæder mig til at læse mange flere gode indlæg i løbet af året 😉
  Mvh
  Henrik

  1. Hej Henrik.
   Godt nytår.
   Tak for din hilsen, det er en super båd. Mon ikke jeg kommer list mere ud i år, så der skal nok blive noget at læse 🙂
   Allan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.