Godt fiskeri og torskekvoter

Så blev det tid til at tage stilling til de nye torskekvorter. Søndag var der konkurrence i foreningen, og denne dag havde jeg et stort line-up af fiskebuddies med. Grumpy – MrWow – Freezy og undertegnede var blandt dagens deltagere, sammen med yderlige 12 forventningsfulde foreningsmedlemmer.
Vi lagde ud far Helsingør kl. 7, og sejlede straks mod Kobberværket. Til tider skulle man tro at tur bådende ikke kender andre pladser, men trods det, så er der altså ofte også fisk der og denne dag var ingen undtagelse.
Den første times tid var dog noget sløj, men så kom der lidt gang i den. Rundt om på hele båden kom der i ny og næ en torsk op, også blandt mine buddies og jeg.
Med de nye torske kvoter i mente var vi nødt til at være meget selektive i hvilket fisk vi beholdte. I det de nye

regler siger at man maks må være i besiddelse af 5 fisk i januar, var vi nødt til at gemme lidt pladser hvis dagens kæmpe skulle bide på.
Generelt var kvorterne ikke noget problem, selv havde jeg 8-9 torsk oppe og vende og beholdte de 4. De resterende var næsten alle sammen blevet genudsat – kvoter eller ej.
Efter 5 timer på havet hvor vi havde fisket det meste af tiden ved Kobberværket i svag strøm, og den sidste time lige nord for Helsingborg i stærk strøm hvor 300 g. var for lidt, var vi igen i havn.
Samlet havde vi fire mennesker 10 torsk med hjem, og hvad konkurrencen angik, ja  så var der ingen præmier til nogle os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.