Årets Sidste tur – Masser af flade

Så blev det tid til årets sidste fisketur (tror jeg da), denne gang gik turen igen til den nye kaj i Københavns Nordhavn. Til forskel fra sidste tur, havde jeg denne gang købt godt med børsteorm, så successen skulle være sikker. Min kammerat grinede dog noget fjoget, da jeg på vej til spottet, fortalte at vi nok mindst fangede 20 flade.
Fremme på spottet fik vi hurtigt rigget til med alm. fladfiskeforfang, påmonteret frisk børsteorm. Ormen nåede knap bunden før første fisk kastede sig over den.
I løbet af de første 15 min. stod det klart at der i dag skulle fiskes helt inde ved kanten af molen, den kraftige vind (10m/s) som kom fra siden, og den tilhørende strøm, tvang fiskene helt ind.

Vi fiskede hele tiden aktivt, hvilket vil sige: Kastede ud, lod den ligge 1 min., trak et par omgang ind, og lod den ligge igen. Sådan forsatte vi til den var inde ved kanten, og der lod vi den så ligge, oftest til der var fisk på krogen.
Fladfisk er nogle snu fætre, og de magter helt uden problemer at sutte ormen af krogen. Det er derfor en fordel hele tiden at have stangen i hånden, og have føling med hvornår de hugger, så man kan give modhug.

Turen i dag gav i alt 30 blandende fladfisk, på den samlet vægt på 6kg. Hvilket bestemt må siges at være godkendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.