Anmeldelse: Move Mountain Støvler

I denne anmeldelse kigger jeg lidt på to par støvler fra Move Mountain.
Støvler fra Move Mountain er prisbillige støvler i en fin kvalitet, men der er selvfølgelig forskel på modellerne.
Begge par støvler er købt i den lokale grej butik, og de er generelt let tilgængelige.
Som I vil bemærke er støvler på billederne brugte, jeg har nemlig valgt at udskyde min anmeldelse til efter jeg virkelig havde noget at have den i.

Move Mountains 339 TPR

Støvlen er lavet i skum isoleret 168D nylon i toppen og i termoplastisk gummi i bunden. Indersålen er aftagelig og lavet i tykt filt, hvilket ifølge producenten skulle give varme fødder i temperaturer helt ned til -50 grader.

Et fysisk kig på støvlen viser en militær lignende støvle med en stor filt krave. Man ser tydeligt fordelingen mellem gummi og nylon, og ikke mindst de let løbelige snørrebåndsringe.
Jeg matchede perfekt en str. 46 som jeg normalt bruger, og pasformen omkring anklen hvor støvlen er fast er rigtig god.
De let løbelige snørrebåndsringe gør det nemt at stramme støvlen til, da man blot kan trække i snørebåndene.
I snørret tilstand er pasformen rigtig fin. Med den bede snude er der god plads til tæerne, mens det samtidig er mulig at stramme støvlen til, således at den støtter stabilt omkring anklen.
At have støvlen på i mange timer er absolut ikke noget problem.

Hvad angår det at kunne holde varmen, så holder det lovede desværre ikke. Selv har jeg en tendens til kolde tær, men selv med en skisok på, er det ikke lykkedes mig at holde varmen på tæerne på en 5 timers havtur. Ydermere er støvlens nylon del ikke vandtæt, hvilket i nogle tilfælde har vist sig at være en ulempe.

Move Mountains Støvle Seeglo TR Thinsulate™ Vibram – Camo

Denne støvle er lavet med en skridsikker ydersål, og med en 900 D nylon med en membran af termoplastisk gummi på resten af støvlen. Den aftagelige indersål er lavet i 400 g Thinsulate, og har en varme reflekterende evne. Alt i alt skulle det give varme fødder i ude temperaturer ned til -60 grader.

Et kig på støvlen viser en noget større og anderledes støvle en den forrige. Snørebåndene er udskiftet med to justerbare spænder, og selve støvlen er noget højere. Igen ses overgangen mellem gummi, og nylon tydeligt på støvlen.
Denne støvle var lidt mere besværlig for forhold til størrelse, jeg endte med at købe en str. 45, men kun fordi den faktisk føltes større en str. 46.
Pasformen omkring anklen i ustrammet tilstand er også her helt fin, støvlen sidder fint fast uden at stramme. Der er igen god plads til tæerne.
Ved hjælp af de to spænder er det muligt af stramme støvlen til over vristen, og over læggen. I strammet tilstand sidder støvlen fint fast på foden og benet, og det giver en fin bevægelighed.
Den større størrelse på denne støvle, gør at den ikke egner sig rigtig godt til lange vandreture, da den bliver lidt for klodset i længden.
Hvad angår varmen så er denne specielt bedre, jeg har endnu ikke oplevet kolde tær i disse støvler. I skrivende stund har jeg haft testet dem ned til -10 grader. Membranen af termoplastisk gummi, gør faktisk støvlen vandtæt. Dette har jeg testet dette ved at træde ud i en sø mens jeg fightede en fisk.
Til trods for at dette ikke er en vandrestøvle, så passer den dog fint til det mere stille stående fiskeri, ligesom den igen ikke er noget problem at have på i mange timer.

Konklusion:

Move Mountains 339 TPR

For:
”Lille” let støvle
Nem at tilpasse, men ikke så nem som den anden
Behagelig af have på
Fin at vandre i
God forår/efterårs støvle

Imod:
Ikke vandtæt i den øvre del
Ikke varm nok som vinterstøvle

Move Mountains Støvle Seeglo TR Thinsulate™ Vibram – Camo

For
Vandtæt hele vejen op
Meget nem at stramme til
Behagelig at have på
Varm nok som vinterstøvle

Imod:
Noget stor
Ikke så god at gå langt i

Slutbemærkning:

Begge støvler er rigtig fine, men blot til hver deres tid på året. Generelt er jeg dog selv mest glad for den store støvle, også selv om den godt kan blive lidt klodset at gå rundt i. Min erfaring er nemlig at det fiskeri jeg dyrker, ikke betyder at jeg går så meget, og så er det problem jo ikke aktuelt. Den vandtætte membran har dog været en absolut vinder hos mig, der er simpelthen ikke noget værre en at have våde fødder på en kold dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.