Makreller i Sundet

I løbet af ugen har jeg været på sundet et par gange, søndag var det med den lokale forening, og mandag kun med Grumpy.
Med historier om fangster af makrel i sundet, har fokus primært været på fiskeri efter disse. Det er dog stadig meget tidligt på sæsonen, så de helt store stimer har endnu ikke indfundet sig.
Turen søndag bød dog på en lille forsmag på det kommende fiskeri, da et medlem af foreningen fik tre makreller ombord. De første to var ikke i den store kaliber, men den tredje var en pæn 450g makrel. De blev alle fanget på makrelforfang, og en 60g pirk.
Selv forsøgte jeg mig på dagen med noget jig fiskeri, men som ved sidste tur på sundet, så virker det nordlige sund stadig som støvsuget for torsk. Faktisk fik fem mand kun to torsk op, og kun den ene var værd at beholde.
Med et rimeligt held med vejret, med kun en enkelt voldsom byge, kom fem man i land med tre makreller, to hornfisk og en enkelt torsk.
2016-07-03 10.51.48

Mandag to vi så en tur efter makreller ved Helsingør, der havde i ugen op til været et par meldinger om ok fangster.
I godt fire timer sejlede vi rundt ved Kronborg, M4 bøjen, og Trykkerdamen uden det store held.
Vi fik dog igen set lidt marsvin, hvilke efter nogens mening godt kunne været årsagen til de manglende makreller.

2016-07-03 12.33.47 I den kommende tid vil der bliver fisket en hel del efter makreller fra min side, så må vi håbe det kaster noget af sig. Først og fremmest må den danske sommer godt byde på lidt mere tørvejr, så fiskeriet ikke helt bliver så våd en fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.