Blæsende dag på sundet

Lørdag stod den på en tur til Hven med udgangs punkt fra Rungsted.
Vejret skulle byde på op til 7 m/s, men det var ikke noget der afskrækkede min makker og jeg.
Turen var en en test tur sammen med en “måske” kommende fiskemakker, vi har i hvert fald talt sammen nogle gange, om at skulle fiske lidt mere seriøst sammen. Mange timer på havet sammen kræver dog at kemien passer, og at vi er enige om forholdene ombord.
Efter at have sat båden i vandet, og klargjort grej var vi klar afsejling. Turen mod Hven var super nem, da både bølger og vind blæste mod vest. Det skulle dog vise sig at være noget svært at fiske lige syd for Hven da båden drev med op mod 2 knob, hvilket næsten gjorde det umuligt af pirke med selv 300g. Vi søgte derfor læ på vestsiden af Hven hvor forholdene var noget bedre.
Der var dog intet at se på loddet, men da det var det eneste sted der var muligt at fiske forsøgte vi alligevel.
Der skulle dog heller ikke gå længe før min makker fik er godt hug, stangen bukkede voldsomt, og han fik en god fight som desværre sluttede med at han mistede fisken. Selv fik jeg også en godt hug og det var dejligt endelig at kæmpe lidt igen, jeg var dog mere heldig med min fight og kunne stolt fremvise en fin torsk på godt 2,50 kg.
Jeg satte pirken i vandet igen, og stillede stangen fra mig for at gokke torsken, da jeg igen tog fat i stangen var der fisk igen. Denne gang i form af en fin 200 grams makrel.
Vi beslutte at prøve at drive over spottet igen, og sejlede derfor tilbage til udgangspunktet. Det gav igen fisk, først til makkeren, og derefter til mig. Dejligt!
Et tredje forsøg gav ingenting, og vi besluttede derfor at sejle lidt nordpå. Det skulle dog viste sig at være en dårlig beslutning da vinden var kommet godt op i gear, hvilket gjorde det helt umuligt at fiske i frit vand.
Vi prøvede derfor forskellige spots ned langs vestsiden af Hven, og endte hvor vi startede, hvor jeg igen fik en fin torsk ombord.
Med godt 5 timer på havet søgte vi igen mod havn, hvilket skulle vise sig at blive en våd omgang.
Da vi havde både vind og bølger mod os, endte vi flere gange med at få en ordenligt skyl indover båden, og vi var hurtigt mere en gennemblødte. Heldigt for os at vandet ikke var så koldt endda.
Efter en våd omgang på vej ind, kom vi sikkert i havn hvor vi fik pakket grej, og båd sammen.
Efter min mening havde de været en fornøjelig tur, men en super fin fyr som jeg håber jeg kommer til at se mere til.
Der er fisk i sundet, men de er altså svære at få i tale. Havde vejret været bedre havde vi bestemt søgt mere syd på, hvor meldingerne er noget bedre.
I min forglemmelse i at tage fiskebilleder, er her i stedet et super idyllisk billede af Hven fra havet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.