Eftermiddags tur til busken

Med et nærtstående jobskrifte havde jeg en del afspadsering jeg skulle af med, og nogle af de timer blev brugt onsdag, hvor jeg tog en eftermiddags tur til Store Rosenbusk put and take.
Ved ankomsten kunne jeg tælle godt 10 andre fiskere, så der var bestemt plads til mig også.
Efter at have skrevet fiskekort gik jeg mod dagens ønskede spot som desværre var optaget, og jeg må godt skrive desværre, for det var altså der fiskene var. En pæn stime stod tæt ved overfladen, men som så mange gange før så var de ikke specielt interesseret i noget som helst, så måske var det godt nok at jeg måtte gå videre.
Jeg fandt i stedet et andet spot, hvor jeg godt lige kunne nå den samme stime fisk, men også en masse andre steder i søen.
Jeg startede ud med ren sort powerbait, og mærkede ingenting.
Jeg skiftede farver en små 5 gang i løbet af den første time, og da jeg nåede til en “gul” med hvidløg eller hvad man kan kalde den, så var der hug.
Hugget var så stille at  jeg var meget i tvivl, men er man usikker så er det bedre at vente. Jeg kiggede spændt ud på flådet, og i de først 10 sekunder skete der ingenting. Men endelig rykkede det sig lidt, meget stille blev det trukket 20 cm, og så igen en pause før det igen blev rykket 20 cm. Det skete nogle gange før fisken satte farten “lidt” op, og trak 5-7 m., der besluttede jeg mig for at give modhug og så startede fighten.
Fisken tog ikke lange udløb, men små bestemte udløb som hele tiden forhindrede jeg i at lande dem. Det stod på i et godt stykke tid hvor den også var oppe og hoppe et par gange, før fisken endelig måtte overgive sig. Efter en god fight lykkedes det dermed at lande en flot ørred på 3,70 kg, hvilket blåstemplede turen. Se i øvrigt på billedet hvor yderligt den er kroget.
Efter denne fangst kæmpede jeg videre med forskellige farver powerbait, men ved turens afslutning var det ikke blevet til mere.
Egentlig var jeg super godt tilfreds, mit mål med turen var en stille hygge tur, med lidt fisk på land. Det blev fint indfriet på en efterårsdag hvor alt var stille omkring søen, og vejret bestemt var i orden. Det er bare nogen gange dejligt at få nogle timer for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.