Elka Fishing Xtreme Regntøj

Jeg har nu haft et par lejligheder til at teste dette sæt regntøj. Baggrunden for at købe er “ekstremt” sæt regntøj, er at at der ikke noget mere surt en at blive våd tidligt på en lang fisketur.
Allerede første gang jeg havde det på, stod jeg uventet i et skybrud på Helsingør havn. I mere end 15 min piskede regnen ned, men jeg fik ikke én dråbe min mig indvendigt.
Sættet jeg købt hedder Elka Fishing Xtreme, og består at er par overalls, og en anorak, i fagsprog kaldet en Busseronne. Prisen for hele sættet er lige under 600,-, hvilket må siges at være ganske fornuftigt i forhold til hvad regntøj ellers koster.
Når man skal se hvor meget vand regntøj kan holde til, så skal man kigge på mm H2O tallet. Tallet står gerne to gange, 1 gang for tøjets åndbarhed, og 1 gang for vandsøjletrykket, altså for hvor meget vand det kan holde ude.
Mit normale efterårs fisketøj har en åndbarhed på 3000, og en vandsøjletryk på 8000. Det holder fint vand ude hvis det regner mildt, og hvis der kommer nogle ophold. Ved store regnskyld, eller ved længere varende regn, er der dog en rimelig chance for at det vil begynde at suge lidt, og med tiden blive gennemblødt. Det sker blandt andet også fordi det er stof som er behandlet, og det kan afhjælpes noget ved at gen-behandle tøjet med imprægneringsmiddel.
Elka Fishing Xtreme er fremstillet af 600g pvc/polyester, hvilket giver en høj beskyttelse mod udefrakommende vand. I følge den Europæiske standard for beskyttelsesbeklædning mod regn, opnår tøjet maksimum karakter mod regn, men også minimums karakter for åndbarhed. Tallet for åndbarhed er ikke opgivet, men vandsøjletrykket er opgivet til 13000.
Som du sikkert ved så har regntøj det med at blive lidt klamt af have på, men personligt har jeg haft det på i op til 20 graders varme, og det var ok, det skal siges at der var lidt vind i mens. Jeg er normalt typen der får der varmt med hurtigt, men det var faktisk til at holde ud at have på. Jeg sørgede dog for at have noget svedabsorberende tøj inden under, på den måde blev min tøj under regntøjet fugtigt , men ikke vådt og klamt. Noget der af hjælper den manglende åndbarhed, er at tøjet ikke er lukket i ærmer, og ben. Det giver mulighed for udluftning, men det kræver så også at det tøj på har på under, er lukket til så du ikke får træk.
Fishing Xtreme er regntøj fremstillet til erhvervsfiskere, så det holder hvad det lover.
Jeg ser frem til et efterår/vinter i tørvejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.