Sild, jeg må ha sild

Så blev det tid til sæsonens første havtur med den lokale forening, vejret bød på regn, regn, og regn, heldigvis dog i den stille ende.
Med afsejling fra Helsingør kl. 7 med skibet Arresø, blev kursen sat mod Hven, hvor skippers plan var årstidens fiskeri, ala sild, og torsk.
Grumpy, og jeg, var begge indstillet på at undgå sildene, så vi riggede til med torske/makrel forfang, og en solid 300 g. pirk i enden.
Det blev en stille start for alle ombord, selv ikke silde fiskerne fik noget op. Vi bestemte os derfor for at rigge om til sild, for det er trods alt sjovere at fange noget. Selv om de andre på båden kæmpede bravt for at fange sild, og havde store problemerne med det, så gik det fra første færd med hiv, og sving for os. Vi hev dem op som perler på en snor, og sorterede vanen tro de små fra. Der bredte sig hurtigt en sjov stemning omkring os, da resten af deltagere mente vi snød, og at vi skulle kastes overbord. Vi kunne dog heller ikke lade være med at drille dem lidt, og stolt vise i strakt arm hvordan sild så ud 🙂
Det blev ikke bedre da vi også fik hevet et par torsk op, de er godt nok svære at finde, torsken bevæger sig frit mellem sildene, så den bedste løsning er at fiske lige i toppen af stimen.
Efter 5 våde timer på havet, kunne vi gøre fangsterne op til 1 kg torsk, og 4 kg sild til Grumpy, og 2,7 kg torsk, og 4 kg sild til mig.
Til sammen ligning fik min sidemand 1,5 kg sild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.