Endelig på havet

Så skete det, årets første tur i foreningens båd. Lørdag bød på stort set vindstille fra morgenstunden, og med op til 5 m/s op ad dagen. Dagen bød også på en god dis over Øresund, som havde noget svært ved at slippe. Klokken var faktisk omkring 11 før vi kunne se land på en kilometers afstand.
På dagen var vi 3 gutter som skulle ud, ud fra antallet af medbragte tasker så det ud som om vi skulle afsted i flere uger. Men som man siger: Man skal aldrig gå ned på udstyr 🙂
Planen var at sejle mod Hven, og forsøge at finde torsk i Nordvest Revet. Ved første stop på godt 18 meter vand, fik den ene af gutterne en flot torsk på 2,6 kg, mens jeg selv fik en fin undermåler. Det lovede dog godt for dagen.
Da fiskeriet ved det første stop ikke havde givet noget i et stykke tid besluttede vi at sejle videre mod Hven. Vi blev dog afbrudt at endnu et stop, som gav mig en fin lang torsk lige omkring kiloet.
Mange torsk i Øresund har smidt rognen, og er noget ranglede, men da der er noget langt i mellem torskene for tiden, så må man tage hvad man kan få.
Fremme ved Hven måtte vi se langt efter fiskene, der var simpelthen ingen aktivitet ved Hven overhovedet. Så trods at det betød endnu 40 minutters sejltid, besluttede vi at sejle mod Kobberværket. Kobberværket har de sidste måneder givet okay med torsk ved drivfiskeriet, så det måtte da prøves.
Efter en god sejltur, med lidt at spise, og en hygge snak, var vi fremme ved spottet, hvor også flere at turbådene lå og drev.
Vi fik da også samlet endnu nogle torsk op, selv om der var noget langt i mellem. Faktisk var der så langt, så jeg, blot for at fange noget, satte sildeforfang på. Det tog godt 10 min. at fange 3,5 kg sild, og så gad jeg ikke det mere.
I alt fik jeg landet 3 torsk, alle omkring kiloet, mens den ene af de andre fik en enkelt omkring kiloet, og den anden også fik 3 stk, dog med 2 omkring de 2,5-3,0 kg. Dertil kom selvfølgelig en god håndfuld sild.
Dagens sjoveste episode, var klart da jeg fik en torsk op, men sprøjtede sæd ud over det hele. Det var fuldstændig vildt at se på, og det krævede da også lige rengøring bagefter. Men sjovt var det. 🙂
Efter 7 timer på havet på en perfekt vejrmæssig vinterdag, kunne vi glade sejle i havn, og med glæde se frem til næste tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.