Fiskeguide

Efter at have afholdt en temaaften i den lokale forening om put and take fiskeri, hvor jeg gennemgik alt fra spinnefiskeri, til jig og powerbait, så var det søndag dagen hvor det hele skulle prøves af.
Grumpy og jeg var guides på dagen hvor yderligere 9 andre deltog.
De fleste have rimeligt styr på det, ikke mindst fordi de havde hørt godt efter på temaaftenen.
Med start klokken 7 begyndte folk allerede at dukke op ved 6 tiden. Fra morgenstunden stod solen lavt, og det gav perfekt forhold for de millioner af myg der lige var klægget. Det gav straks et hav af myggestik, som vi dog forsøgte at begrænse med spray.
På slaget 7 startede dagens konkurrence, da vi  jo ikke kan tage på forenings tur uden at holde konkurrence.
Allerede 4 minutter inde i konkurrencen fik Grumpy en fisk på land, hvilket lovede godt for resten af dagen.
Der blev fisket, hygget og prøvet forskelligt grej af, men på dagen var fiskeriet noget svært. Det skyldes blandt andet at solen op ad dagen valgte at skinne skyfrit, og med en temperatur på godt over 25 grader. Bestemt ikke optimale temperaturer for put fiskeri.
Et par af deltagerne var dog heldige at få en fisk på land, ligesom jeg selv fik en fin ørred på et bundmede ca. 1,5 meter over bunden.
På slaget 12 var der indvejning, hvilket blev afbrudt da jeg igen fik et hug på mit bundmede.
Indvejningen viste at der blandt de 11 deltagere var fanget 4 fisk, og at jeg med min ørred på 1,79 kg var dagens vinder, efterfulgt af et andet medlem med en ørred på 1,73 kg, og Grumpy med en ørred på 1,63 kg. Bestemt ikke nogle store fisk.
Efter af have vejet ind valgte nogle at tage hjem pga. varmen, mens nogle andre valgte at blive. For Grumpy skulle de vise sig at være en god beslutning af blive. Efter at have vejet ind gik han tilbage til sin stang som straks gav et ryk, og han fik en ørred på 2,5 kg på land. Lidt ærgerligt at lande en “vinder” fisk 5 minutter efter indvejning.
I løbet af den næsten time mærkede jeg ingenting, men Grumpy fik yderligere 4 fisk på at drive med et flåd med 3,5 meter forfang neden i vandet.
På en dag hvor målet var at vinde konkurrencen, og at lære lidt fra mig, så var jeg godt tilfreds med dagens udfald. Så med masser af sol i ansigtet, og godt med myggestik, så pakkede jeg samme omkring klokken 14, og drog hjem og fejrede min kones fødseldag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.