Fiskeri i Helsingør

Så er det vist blevet tid til lidt lystfiskerhistorier. De sidste par uger har været præget af arbejde i haven, min og min kones fødselsdag, og så det faktum at min kone har brækket begge arme og et ben i en solo ulykke på knallert :-/
Men trods dette er det dog lykkedes mig at komme afsted to gange, en tredje var også planlagt, men blev desværre aflyst pga. problemer med båden.
Båd problemer er også grunden til at vi i stedet har fisket ved opmarch båsene i Helsingør.
I tirsdags tog vi en aftentur i håb om nogle af de tidligere makreller, men det var alt for tidligt. Grumpy og jeg fik kun en enkelt sej, dvs. han fik ej sej, og jeg fik en nul tur. Det var enlig ok med mig, fryseren bugner af fisk, og sej og torsk er der rigeligt af.
Vi fiskede på dagen så langt oppe mod færgerene som vi kunne, og havde makrelforfang, og derefter blink på 20-24 g.
I dag søndag var vi så afsted igen, planen var lidt morgen fiskeri efter torsk og sej, og derefter de buttede flade.
Fiskeriet i dag var møg svært, det vrimlede med sild, og enkelte torsk/sej kom der da også op, men ud over sild var der ikke meget at glæde sig over.
Vi fangede heldigvis ingen sild, for de var noget små, men jeg fik en enkelt torsk som kun lige var over mål. Den blev dog genudsat, da den var noget klein.
Derefter stod den på fladfiske fiskeri, hvilket plejer at være super i den første del af området. Men i dag var også det svært, efter nogle timer havde vi blot fanget 3-4 fisk over mål, og de var bestemt ikke noget at prale af.
Fiskeriet blev dog noget bedre, og hen ad middagstid, fik jeg en fin skrubbe på lige over 400 g.. Senere kom der også nogle rigtig flotte rødspætter i kurven, men “eldoradoet” man plejer at kunne opleve på spottet med fladfisk, var bestemt ikke tilstede i dag.
Selv fangede jeg godt 2,7 kg., hvor af de fem som jeg selv tog med hjem vejede 2,1 kg.
Til fiskeriet efter fladfisk, brugte vi mange forskellige typer forfang, og ingen virkede umiddelbart bedre end andre. Måske var der et lille forspring til fladfiskeforfanget fra Pallex.dk, hvor imod ved sidste tur, var det klart forfang med kun hvide perler der dominerede.
Trods et meget stille fiskeri, havde vi en super dag, med 22 graders varme og høj sol, hvilket lige nu kan både ses og mærkes på mine arme. (Hvem sagde solcreme?)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.