Fladfisk med Sundfiskerne

Facebook gruppen Sundfiskerne havde arrangeret et fladfiske kursus, bestående af en teoriaften, og en 7 timers fisketur. Turen var udsolgt allerede efter 1½ time, hvorfor der blev arrangeret endnu en tur.
Jeg var så heldig at komme med på første tur (morgenturen), og selvfølgelig til teoriaftenen, som foregik i et lille lokale på Nørrebro.
Til teoriaftenen hold en garvet fladfiskefisker, en spændende foredrag om teknikker, og hug mønstre. Ligesom farvevalget af perler til fiskeri efter de forskellige arter blev gennemgået.
Egentlig er det lidt svært at tro at farver kan betyde så meget, men i følge eksperten så er der ingen tvivl. Hvide til rødspætter, gule til skrubber, og issinger er ligeglade.
Aftenen bød også på muligheden for at lære at binde sine egne forfang, hvilket de 24 deltagende, undertegnede inklusive, gik op i med stor sjæl. Et spisebord fyldt med perler, spinneblade, og alt mulig andet sjovt til at binde sine egne forfang, stod til fri afbenyttelse. Det var virkelig kun fantasien der satte grænserne.
Selv fik jeg bundet 2 forfang, nok lidt simple, men de fangede altså fisk på turen 🙂
Selve fisketuren foregik med Kastrup II fra Dragør havn, et fint skib som ligger super i vandet. Skibet medtager maks 12 personer, så der er rigeligt med plads til alle.
Vejret var helt ad h..til. 10-12 m/s og hård regn i længere perioder. Det gav nogle udfordringer da vi drev rimeligt. Hemmeligheden er at give line hele tiden, altså åbne bøjlen på hjulet, og så holde linen mellem fingerne, så man hele tiden har kontakt. Det gør ikke noget at forfanget slæbes over bunden, men det behøver ikke ræse afsted.
Vi sejlede fra Dragør op til nordhavnen, og lå i en periode ud for Oceankaj, hvor jeg tidligere har fanget godt med fisk. Senere prøvede vi forskellige steder mod syd, inden vi efter 7 timer i blæst, og regn igen kom i havn.
Fangsterne var ikke voldsomme, personligt fik jeg 12 flade, mens “eksperten” selvfølgelig skulle blære sig med over 30 flade.
Alt i alt er jeg da blevet noget klogere på fladfiskefiskeriet, og ikke mindst på at jeg skal have noget bedre regntøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.