Tæt på en Fjæsing og store makreller

Så stod den igen på en tur på Øresund fra Helsingør, planen var at prøve ved kobberværket ved den svenske kyst. 200m ude for Nordhavnen gjorde jeg dog stop, for at prøve lykken. Klokken var ca. 17.00, og der gik ikke længe før der var hug. Der blev fightet ok, og min umiddelbare konklusion var at det måtte være en lille torsk. Op ad vandet kom dog en fisk jeg aldrig har set før, og mit bud på hvad det var var også helt forkert. Havde jeg vidst hvad det var, havde jeg nok ikke fumlet så meget rundt med den.
Ved første øjekast, lagde jeg godt mærke til de spidse pigge på ryggen, og valgte derfor klogeligt at holde mig fra dem. Det kunne dog ikke forhindre fiske i at stikke mig med de pigge, som den havde på gællerne. Det kunne godt mærkes, og jeg “tabte” derfor fiske flere gange. Da den endelig slappede lidt af, var jeg dog i min uvished modig nok til at ligge den op i hånden, og tage et billede. Det var en rigtig flot fisk.
Dagen efter fandt jeg så ud af at det er en fjæsing, som er blandt de giftigste dyr vi har i Danmark. Et stik med en pig på rygsøjlen, giver stor hævelser, smerter, og en tur på hospitalet. Den info ville jeg gerne have haft noget før 🙂
Nå men ud over min nær døds oplevelse, gik der ikke længe før jeg fik et par makreller på krogen. Vi lå lige ude for Kronborg, da stangen pludselig rykkede. 2 store makreller, og en lille. Lækker start på turen.
Vi (Grumpy og jeg), fiskede lidt videre, og Grumpy fik da også lige én. Efter noget tid valgte vi at sejle videre. Først til opmarchbåsene, og senere til kobberværket. Alt sammen blot for at fange én enkelt makrel.
Derefter vendte vi tilbage til Kronborg, og inden længe var der makreller igen. Det var ikke de store mængder, men flotte fisk. Vi måtte sejle en del rundt, og prøve os frem.
Omkring 21.30 sagde vi stop, og kunne gøre fangsterne op til i alt 21 makreller på samlet 9 kg. Bestemt i orden med en snit vægt på 430 g. Personligt fik jeg 10 stk., 6 stk på 600 g. stykket, og 4 stk. på 250 g. stykket.
Vi havde ikke meget held med kastefiskeriet (med makrelforfang, og 60g pirk), men fik de fleste på pirkestang med 200 g pirk, og makrelforfang. De huggede i øvrigt i alle dybder, fra 3 til 10 meter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.