Masser liv i putten

Lørdag stod den på en tur til St. rosenbusk helt alene. Grumpy havde tilmeldt sig rekord weekenden hos Simons Put and take, og satsede derfor på at fange den helt store. Selv var jeg lige nærig, også set i lyset af mit held i Simons, så jeg nøjedes med en tur til St. rosenbusk.
Jeg havde hjemmefra lagt en plan for hvor, og hvordan jeg ville fiske. Så med planen klar var der kun at stå op og komme afsted, hvilket betød at jeg var klar ved søen til åbningstid klokken 8.
Jeg startede ud med en Hansen stripper, som i løbet af den første halve time ikke gav noget aktivitet. Jeg skiftede derfor til andre typer blink, igen dog helt uden held.
Jeg gik derefter over til bombarda med med lysegrøn powerbait, det gav i første kast et hug som løb med linen, men som desværre fik vristet baiten af. Så med ny bait på krogen kastede jeg igen ud, og efter nogle få kast var der igen hug. Det var dog yderst forsigtigt, og først efter 20 sekunder begyndte den at løbe. Det blev dog igen kun til en lille løbetur før fisken var væk.
Efter yderligere noget fiskeri med powerwait, skiftede jeg over til hvid jig. Jeg har ikke tidligere haft det store held med denne type agn, men der har været skrevet om godt fiskeri med disse i løbet af ugen op til.
Jiggen kan fiskes i forskellige tempo, men dagens bedste var så stille at den kun lige roterede med halen.
Allerede i første kast var der hug, det var lidt mærkeligt, for jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle gøre. Med powerbait stopper man jo indspinningen, men med jig skal man bare spinne videre indtil den sidder der (fandt jeg ud af). Nå men tilbage til mit hug, det var en fedt fight, hjulet hvinede, fisken sprang, og jeg havde ingen idé om hvordan jeg skulle styre både net, og stang.
Efter nogle minutters fight kunne jeg dog konstatere at jeg havde landet en fin ørred på 1,25 kg., så trods der skulle gå 3 timer så var det en dejlig følelse.
Man kan faktisk godt genbruge jigs, men denne var blevet noget smadret så en ny var påkrævet. Efter at havde skiftet jig kastede jeg igen ud, og straks var der hug.
Ulempen med jig er at det er svært at kroge fisken, da jiggen kun sidder på en enkeltkrog, det betyder at fisken skal hugge dybt over jiggen for at være sikker på at den sidder der.
Der skulle dog ikke gå mere end 20 minutter yderligere før den var der igen. 2 kontante hug, og en vild fight.
Det absolut fede ved at fiske med jig er hugget, det er meget kontant.
Efter endnu en fed fight, fik jeg en flot 2,3 kg guldørred på land.
Jeg havde rigtig mange hug denne dag på jig, og jeg nåede også at fighte tre fisk yderligere, hvilket er noget mere end jeg har haft af aktivitet længe.
Efter godt 6 timer pakkede jeg sammen, super godt tilfreds med 2 fisk i posen. Det var godt over gennemsnittet for dem jeg umiddelbart kunne følge i deres fiskeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.