Øresund fra sin bedste side

Så er det nu hvis du skal fange torsk.
Lørdag var jeg en tur på sundet med Lazy Guy, og den bød på godt med torsk i alle størrelser.
Dagens plan var at fiske fladfisk, og derefter torsk.
Det er ikke rigtig fladfiske sæson nu, den starter først om en måneds tid, men det skulle dog være muligt at få lidt pæne fisk op.
Efter at have klargjort båd, og grej, sejlede vi ud fra Helsingør omkring klokken 9. Vejret bød på lette, dog massive skyer, som dog tillod solen at varme. Vinden var fra morgenstunden ikke eksisterende, men den skulle dog komme med op til 6 m/s i løbet af eftermiddagen.
Vi startede ud lige ud for Kronborg, nord for nordhavnen, og til sidst lige nord for Helsingborg færgehavn. Alle steder gav dog ingen fladfisk. Vi besluttede derfor at prøve lidt pirkefiskeri efter torsk.
I mangel af ekkolod startede vi blot lidt nord for M4 bøjen ved Helsingborg, og det skulle vise sig at være en god beslutning. Allerede i første pirk var der fisk, den var over mål men blev alligevel genudsat. Derefter gik det slaw i slaw med en masse fisk over mål, men lige små nok til os. Først efter en god times tid kom der gang i de store, hvilket betød 8 fisk over 2 kilo på en times tid.
Lazy Guy måtte da også lige blære sig med en fin lange på lige under 2 kilo, det var helt vildt som den kunne fighte.
Efter at have fyldt køleboksen godt op med torsk, besluttede vi at prøve igen efter de flade.
Jeg besluttede at vi skulle prøve på Disken lige syd for Helsingør. Fremme på Disken, godt 100m syd for den røde bøje, fik vi grejet i vandet. Efter blot få sekunder på bunden var der fisk, og det forsatte lystigt. Det var primært isinger lige under mål, men der kom dog også efter par håndfulde pæne fisk op. I alt blev det til 14 stykker, hvoraf 3 af dem var nogle rigtig pæne rødspætter.
Med over 20 kg fisk i boksen valgte vi at søge mod havnen, og kunne dermed se tilbage på en fantastisk dag på sundet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.