Så kan jeg lære det

Lørdag havde jeg aftalt en tur med en gut der hedder Jimmi, Jimmi kender noget mere til at trolling med downrigger og sideplaner end jeg gør, og derfor havde jeg lavet en aftale med ham.
Vi mødtes på Skovshoved Havn og fik hilst og rigget til. Det tager altså noget tid at få rigget 8 stænger til, selv om Jimmi havde lidt fif til at gøre det nemmere.
I dag sejlede vi i Jimmis båd som minder fint om Lillefod, hvilket jo var perfekt for at få en idé om hvordan det vi l fungere på Lillefod.

Efter en kort sejltur ud i sundet blev det tid til at sætte gearet i vandet, og her startede min oplæring.
I første omgang kan det godt virke smule uoverskueligt, men hvis man bare overholder disciplinen og har ro på så er det faktisk til at finde ud af.
Idéen er at arbejde sig udefra og ind mod båden, altså at sætte det grej der skal være længst ude på siderne først.
Først satte vi stængerne til sideplanerne hvor nogle var monteret med woblere med ske som trækker blinket ned, og andre med kusomor 1.5 meter før blinket for at gøre det samme. 
Derefter satte vi stængerne med dipsyerne, igen med 1,5 meter linie før blinket, og tilsidst en enktelt stang på hver af downriggerne.
På den måde fik vi sat 2 sideplaner, 1 dipsy og en på downriggeren i hver side, og fik spredt de otte agn ud i en vifte på godt 30-40 m.

Med gearet i vandet var det blot af afsøge området en fart omkring det 2 knob, og der gik ikke længe før første fisk var på krogen. Den havde taget stangen på den ene downrigger, som havde fisket godt en meter over bunden.
Med en båd i fart, og en torsk med helt åben mund, kan det være sin sag at få fisken op, men efter lidt trækkeri fik jeg landet dagens første torsk på godt 4 kilo.
Fiskeriet blev dog noget besværlig gjort af store mængder ålegræs som hele tiden satte sig på agnen, på den måde gik det meste af tiden faktisk med at hive grejet op, og sætte det igen.
Det må klart betegnes som det mest uheldige for en trollingfisker.
For mig gav det dog god mulighed for at igen og igen lære at sætte sideplaner, og downrigger grej, så helt spild var det ikke, selv om det med sikkerhed gik ud over fangsterne.
Vi fik dog landet yderligere 3 torsk i 4 kiloklassen, og kunne efter nogle gode timer på vandet søge mod havn med fisk i boksen, og for mit vedkommende en god potion viden om trollingfiskeri.
Nu mangler jeg bare at få rigget Lillefod til, og så få købt lidt grej… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.