Scierra Bombarda Special 12

Så blev det tid til en lille anmeldelse. I løbet af sommeren har jeg fået investeret i lidt nyt grej, som flittigt er blevet brugt. I denne anmeldelse fortæller jeg lidt om min erfaring med min nye bombardastang, nemlig en Scierra Bombarda Special 12′ 12-34g.

Tilbage i 2013 købte jeg en Godspeed Power Cast 11 fod, kastevægt 40-130g som har været min absolut yndlingsstang siden da, den er blevet brugt til både putten og kysten, og har bestemt ikke fejlet.
Ulempen ved Godspeed stangen er helt klart den er lidt stiv, og det har (måske) kostet lidt fangster da ørrederne  putten godt kan finde på at hugge med forsigtigt.
Derfor brugte jeg lang tid på at finde et alternativ, og endte med at købe Scierra stangen.
Stangen er tre delt og leveres i en fin stang pose. Jeg mærkede straks vægtforskellen, da denne vejer utrolig lidt. Det gav det lidt udfordringer med valg af hjul til stangen, for med en lav stang vægt så duer det ikke med et tungt hjul. Derfor har jeg valgt at bruge et af mine Penn Slammer 360 som er noget mindre end mit Penn Spinfisher V som ellers har været mit foretrukne.
Med Slammer 360 hjulet får stangen en god balance, og sætter virker stadig let i vægten.
Stangen måler hele 12 fod, og den virker utrolig lang. Men stangens længde gør det muligt at have et længere forfang, hvilket skulle gøre agnen mere attraktiv.
Aktionen i stangen er ret vild, hele stangen er ret tynd, og den giver sig meget ved kast og fight. Specielt i kastet blev jeg noget udfordret i starten, da skiftet fra en noget stivere Godspeed stang, var lidt voldsomt. Efter nogle ture kom teknikken på plads, og nu kaster jeg utrolig langt med næsten ingen kræfter.
At stangen er så blød gør at man mærker selv de mindste hug, og det har bestemt givet nogle fisk.
Selve fighten med stangen er bestemt en fornøjelse, med fisk på krogen, mærker man nemt aktionen helt ned i håndtaget, og det er en virkelig fed følelse.
I alt i alt har skiftet til en blødere stang givet noget mere fight, og at vægten er blevet reduceret har også givet noget mere ro på krafterne.
Det eneste minus ved stangen er hjul låsen, som er en skrue man strammer. Den har det med at løsne sig lidt, så gennem dagen skal man lige stramme efter.
Min konklusion er dog at hvis du leder efter en stang til at forfine dit bombarda fiskeri, så er Scierra Bombarda Special 12′ 12-34g  et rigtig godt bud. Stangen koster i omegnen af 1000,-, men er absolut det værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.